Annonce
Odder

Unge-enhed i Campus

Odder Kommune har leaset pavilloner til det nye campus for otte år og lavet lejeaftaler med henholdsvis Odder Gymnasium og Skanderborg Odder Center for Uddannelse på fire og to år. Foto: Mads Hansen
Odder - Der skal være et varieret udbud af ungdomsuddannelser i Odder. Derfor var det et tilfreds byråd, der forleden sagde ja til en partnerskabsaftale mellem Odder Gymnasium, Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, 10. klasse/Ungdomsskolen samt Odder Kommune.

Det nye partnerskab skal sikre en bred vifte af ungdomsuddannelser samtidig med, at man ved at samle uddannelserne i en campus ved gymnasiet håber at kunne få lavet et ungemiljø, der lokker endnu flere i gang med en ungdomsuddannelse i Odder.

Men det er ikke kun uddannelsesinstiutionerne, der skal placeres i campus.

En del af partnerskabsaftalen handler om at etablere en samlet ungeindsats. Derfor etableres der 10 arbejdspladser i Campus Odder til medarbejdere fra Jobcentret, Ungdommens Uddannelsesvejledning og Børne- og Familiecentret.

Det fik John Rosenhøj (DF) til at spørge til, hvem der betaler for flytningen af de 10 arbejdspladser.

Men den økonomiske del er der styr på. Det koster nemlig ingenting at flytte de 10 arbejdspladser fra blandt andet Vitapark, da man får møbler og andet udstyr fra det gamle rådhus i Skanderborg, når hele Skanderborg Kommune samles i det nye Fælleden.
Campus Odder åbner 12. august med nye uddannelser og en samlet ungeenhed.Foto: Mads Hansen
John Rosenhøj ville også gerne vide, hvordan uddannelsesinstitutionerne er involveret økonomisk.

- Vi har jo leaset pavillonerne på en otte-årig aftale, men Skanderborg-Odder Center for Uddannelse har kun bundet sig for to. Er den aftale blevet forbedret, spurgte han borgmesteren, der dog henviste til, at man kun skulle vedtage partnerskabsaftalen.

Direktør for børn, unge og kultur Karsten Poulsen, har siden fortalt, at den to-årige aftale med Skandderborg Odder Center for Uddannelse ikke er ændret, men til gengæld er der lavet en fireårig lejeaftale med Odder Gymnasium om de pavilloner, som de skal benytte.

Ros til borgmestre

Byrådspolitikerne gav i øvrigt udtryk for stor tilfredshed med det kommende campus.

- Særligt vil jeg gerne sige tak til borgmester Uffe Jensen (V) og Skanderborgs borgmester Jørgen Gaarde (S), fordi de har handlet så hurtigt for at sikre ungdomsuddannelser i Odder, sagde Sanne Rubinke (SF), der er byrådets repræsentant i Skanderborg-Odder Center for Uddannelse.

- Det ville have været skidt, hvis vi ikke havde mulighed for at tilbyde kontoruddannelsen mere, tilføjede hun.

Også Lone Jakobi (S) er godt tilfreds med, at man får lavet et attraktivt ungdomsuddannelsesmiljø i byen, men hun løftede alligevel en advarende pegefinger til planerne om at samle ungeenheden i campus med argumentet om nærhed.

- Vi skal være opmærksomme på, at vi også har unge, der ikke får nem adgang til ungeenheden ved campus, sagde hun.

Is i maven

Der var i udgangspunktet lagt op til 23 elever fra Skanderborg-Odder Center for Uddannelse.

Men for Sanne Rubinke er tallet det første år eller to ikke så vigtigt.

- Det kræver tålmodighed og is i maven, fordi der i en årrække har været dårlige faciliteter og andre udfordringer i den lokale afdeling af Skanderborg Odder Center for Uddannelse, så det vil tage tid at gøre uddannelsen attraktiv, sagde SF'eren.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce