Annonce
Horsens

Unge ambassadører skal give Sundparken et bedre ry

14-årige David Le (i midten) er udvalgt som et af medlemmerne af ungegruppen One Unit i Sundparken, som blandt andet skal ud i resten af Horsens og gennem arbejde give Sundparken et bedre ry. Foto: Søren E. Alwan

En ny gruppe ved navn One Unit er dannet i Sundparken med halleder Lars Mose i spidsen. Gruppen består af områdets bedste børn, som skal ud i hele byen for at skabe et andet billede af ghettoen.

Horsens: "Seks til otte af de allerbedste unger herudefra." Sådan beskriver leder af Sundparkhallen Lars Mose, de unge mennesker, som udgør gruppen One Unit.

- Det er bare nogle rigtig gode børn, der kommer videre med uddannelse osv. Vi har sat dem i en gruppe, som vi kalder One Unit. Det er ikke de svage unge, og vi skal ikke redde verden med dem her. Det er de unge, vi ikke skal gå og opdrage på, men dem, som opfører sig ordentligt, forklarer han.

Med gruppen One Unit er det meningen, at de unge blandt andet skal være ambassadører for Sundparken og give andre unge gode forbilleder.

- De skal være gode ambassadører for området, og det er et bevidst valg, at vi har valgt de bedste. Det, vi håber, er, at der er andre, som kan spejle sig i dem. De skal være det gode eksempel for alle, der bor herude, lyder det fra Lars Mose, som også håber på, at de unge selv kan lære en masse ved at være med i gruppen.

- Vi kan bistå dem i forhold til den karriere, de vælger. Vi holder nogle møder, hvor de møder erhvervsledere, der kan fortælle deres historier for at lære gruppen om erhvervslivet, fortæller han.

Annonce

Mange tror, at alle herude er på kontanthjælp, og alle er kriminelle. Sådan en rigtig ghetto. Men det er bare en helt normal boligforening herude. Jeg får det dårligt over, at folk tænker sådan, og jeg vil gerne fortælle, at sådan er det ikke, og vi har det godt herude.

David Le, 14 år og yngste medlem af One Unit
I den nystartede gruppe One Unit i Sundparken er de bedste af parkens unge samlet som ambassadører for området. Foto: Søren E. Alwan

Sendes ud i byen

Men det er ikke kun i Sundparken, at One Unit skal vise deres værd. Faktisk er tanken, at gruppen ved at gå til hånde for eksempel til forskellige arrangementer i byen skal vise hele Horsens, at Sundparken er andet og mere end bare en ghetto.

- De skal ud i hele Horsens. Mange er slet ikke klar over, hvor fantastiske unge der er herude. De er langt på højde med eller bedre end ungerne fra resten af byen. Og fordi de er så gode, som de er, er vi stolte af at sende dem ud og arbejde, så de kan tjene penge til deres forening, fortæller Lars Mose.

Noget af det, som de unge blandt andet kan hyres til, er at rydde op efter beboerfester, men faktisk kan alle hyre dem til næsten alle typer opgaver.

- Tanken er, at de kan være medhjælper til beboerfester, oprydning på parkeringspladser eller koncerter i forum. Så kan de tjene penge ind til foreningen, så de for eksempel kan tage på en fed tur sammen.

Et par gange om måneden mødes de unge i One Unit blandt andet til faglige oplæg ved erhvervspersonligheder fra byen. Foto: Søren E. Alwan

Glad for en plads i gruppen

En af de unge, som Lars Mose taler om, er 14-årige David Le. Han er opvokset i Sundparken, og han vil meget gerne vise omverden, at det ensidige billede, mange har af byens ghetto, slet ikke holder stik med hans virkelighed.

- Jeg er rigtig meget i hallen og hygger mig med mine venner. Jeg kan godt lide at være her, og jeg elsker miljøet, og at man snakker med så mange forskellige, lyder det fra David Le.

Han er beæret over at komme med i One Unit, for han så egentlig ikke sig selv som en af de allerbedste i området, som han i øvrigt mener, fortjener et bedre ry.

- Jeg er glad for, at det er sådan, Lars synes om mig. Jeg havde ikke regnet med det, så jeg er virkelig glad for at være ambassadør. Mange misforstår os, så det er dejligt, at vi kan vise os frem på den gode måde, siger han.

David Le kæmper nemlig hver dag med fordomme, som han møder overalt, og det berører den unge mand, at han føler, andre ser ned på Sundparken.

- Mange tror, at alle herude er på kontanthjælp, og alle er kriminelle. Sådan en rigtig ghetto. Men det er bare en helt normal boligforening herude. Jeg får det dårligt over, at folk tænker sådan, og jeg vil gerne fortælle, at sådan er det ikke, og vi har det godt herude.

One unit har eksisteret siden efteråret, og for David Le har det allerede betydet nye venner, så han håber på mange år i gruppen.

- Det er fedt at få snakket med nogle af de andre. Selvom jeg er den yngste, betyder det ikke noget med alder. Alle kender hinanden herude i Sundparken, og jeg vil i hvert fald gerne være med i gruppen så længe, jeg kan, siger han.

Den nystartede gruppe One Unit samlet til et fagligt oplæg ved leder af Bo Trivsel i Horsens, Christian Højholt. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Leder For abonnenter

Leder: Tre broprojekter kæmper om politikernes gunst

En bro fra Kalundborg til Hou over Samsø? En ny Lillebæltsbro, enten ved siden af den gamle eller måske som en forbindelse fra Bogense til Juelsminde? Eller hvad med en bro fra Faaborg på Fyn til Als? Visionerne om nye broer, der kan forbinde Vest- og Østdanmark er mange. Og for mange til, at de alle kan blive til virkelighed. Groft sagt er der tre store bro-ønsker: en Kattegatbro, en ny Lillebæltsbro og en Als-Fyn-forbindelse. To af dem kan komme til at sætte meget markante aftryk i Østjylland. De seneste dage har regionsrådsformand i Syddanmark Stephanie Lose (V) gjort sig til talsmand for, at der er brug for en samlet analyse af de tre bro-ønsker. Det er såmænd ikke første gang, hun ytrer den holdning. Det gjorde hun også i efteråret. Men det gør ikke hendes budskab mindre vigtigt eller aktuelt. Det er sindssygt vigtigt, at politikerne på Christiansborg får en analyse, der tager højde for alle tre broprojekter. For ”det kan ikke undgås, at de påvirker hinanden. Det er store projekter, og derfor giver det mening at se det i en sammenhæng,” som Stephanie Lose siger. Og uden en samlet analyse er det yderst svært at gennemskue, hvad der er den bedste løsning. Der er så mange ting, der skal tages i betragtning: nuværende og fremtidige trafikbehov, hensyn til miljøet, påvirkning af natur og boligområder, økonomi, holdbarhed osv. Samtidig er der meget stærke interessegrupper, der - oftest funderet i en geografisk tilknytning - arbejder ihærdigt for én bestemt løsning. Ud fra devisen, at det handler om at råbe op, hvis man vil have indflydelse. Det er godt og demokratisk, men de, der skal træffe beslutningen, har brug for at blive klædt på til at kunne se mere end de forskellige lokale behov for en bro. De skal have et overblik. Umiddelbart synes jeg, at en ny Kattegatforbindelse lyder attraktiv. Men det vil blive en meget dyr bro, så kan vi for de samme eller færre penge få en anden trafikal løsning, der er bedre? Jeg ved det ikke. Men det skal politikerne helst vide, inden de skal beslutte sig. Så kom med den analyse.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];