Annonce
Ikast-Brande

Ungdomskultur for fuld udblæsning: Urban Street Zone favner nu også musikken

Tilbage i 2017 åbnede Urban Street Zone en kæmpe skaterhal. Siden har foreningen haft gang i flere andre aktiviteter, og det seneste er, at musikken nu også får en fremtrædende plads. Arkivfoto: Martin Ravn
Med koncerter på åbent hus-dag 31. juli tager Urban Street Zone i Brande hul på en serie musikbegivenheder.

Brande: Urban Street Zone i Brande er umiddelbart mest kendt som et tilbud til unge, der står på skateboards og rulleskøjter, men faktisk er foreningen et bredt kulturtilbud, hvor også musik og graffitikunst kommer ind i billedet.

Netop musikken bliver meget aktuel lørdag 31. juli, hvor Urban Free Zone holder åbent hus på Mylius-Erichsensvej 93 i Brande.

Her stiller en række unge bands med lokale rødder op på Kasket Karl-scenen fra klokken 12, og disse koncerter den 31. juli bliver startskuddet på en række musikbegivenheder senere på sommeren og i efteråret i samarbejde med Remisen Brande.

Annonce

- Vi holder fem musik-events - tre hos os og to på Remisen, og det bliver "open mike", hvor alle bands er velkomne - de kan bare skrive til os via vores hjemmeside, siger Rune Lyager, der er formand for Urban Street Zone.

- Vi vil gerne være med til at sætte gang i og understøtte musikkulturen i Brande og omegn - det er der behov for, kan vi mærke. Vi bliver kontaktet af en hel del unge, der sidder hjemme og spiller musik, og de vil gerne være en del af noget større. Kommunernes musiktilbud er jo ekstremt dyre, og det vil vi gerne være en modvægt til. Pengene må endelig ikke stoppe udviklingen af musikken, forklarer Rune Lyager.


Vi vil gerne være med til at sætte gang i og understøtte musikkulturen i Brande og omegn - det er der behov for, kan vi mærke.

Rune Lyager


Åbent hus-dagen den 31. juli kommer det selvfølgelig også til at handle om skatersporten. Man kan låne udstyr og prøve at skate i foreningens store skaterhal. Der bliver også to guidede ture. Her bliver der fortalt om fremtidsplanerne, hvor der er udvidelser på programmet.

- Vi har jo sindssygt mange brugere - op til 100 om dagen, og her i sommertiden har vi haft fire skater-camps, hvor der er kommet unge fra hele landet og også udlandet, siger Rune Lyager.

Rækker ud

Rune Lyager understreger, at de nye musiktilbud ikke kun er et Brande-fænomen - det rækker meget videre ud. Det betyder, at unge musikere og bands fra for eksempel Ejstrupholm, Nr. Snede, Horsens, Herning eller andre steder er velkomne.

Rune Lyager, der er formand for Urban Street Zone, fortæller, at foreningens musik-initiativ gerne skal nå bredt ud. Arkivfoto: Mikael Lund

-  Jeg tror, at vi kan tiltrække unge musikinteresserede fra en stor del af Jylland. For os er det vigtigt, at vi samarbejder med så mange som muligt. Vi tror ikke, at fordi vi laver et musikhus eller en stor skaterhal, så går det ud over andre- tværtimod. Vi vil samarbejde og vi vil være inspirationskilde og bare gerne inspirere andre til at gøre det samme som os - og der er heldigvis masser af kreative mennesker i Danmark, siger Rune Lyager.

- Vores mål med det her er, at når vi får bygget i Hal 4, vil vi lave et Speak Out område, hvor vi kan spille musik. Og der må gerne spilles, mens der skates... tingene behøver ikke at være så opdelte. Man må gerne gøre tingene i et smukt kaos, understreger han.

Billedkunst i form af graffitikunst er også blevet en vigtig del af Urban Street Zones aktiviteter. Da Urban Street Zone  september sidste år indviede sit nye udendørs område, arrangerede man i samarbejde med Lions, der står for street art-festivalerne, til den første udgave af Urban Graffiti Art-festival, hvor 10 af landets førende graffiti-kunstnere var hyret til at fortælle graffitiens historie i billeder.

Annonce

Fremtidssikret

Urban Street Zone, der opstod i 2017, er kommet for at blive. Foreningen kan nu regne med at være sikret for fremtiden, da modekoncernen Bestseller for nylig købte de industribygninger på Mylius-Erichsensvej, som Urban Street Zone holder til i.

Urban Street Zone fortsætter dermed som lejer af bygningerne og kan nu gå i gang med at realisere foreningens planer om at udvide antallet af haller fra to til fire.

Rune Lyager understreger, at foreningen stadig skal arbejde hårdt for at skaffe penge til udstyr og indretning og udvikling af hele området. Her skal der søges fonde for fuld kraft. Og så skal der også arbejdes rent fysisk, for foreningens ildsjæle sætter nemlig en ære i at gøre tingene selv:

- Vi har fået et fast fundament, men alt det der skal bygges, skal vi selv stå for. Det er vi også i stand til. Vi skal bare have penge til materialer, og så kan vi ellers lave det hele selv. For os er det vigtige, at vi vil gøre det selv - det skaber sammenholdet, fortæller Rune Lyager.

Foreningens friluftsscene Kasket Karl har man således selv bygget af en gammel kølecontainer, hvor der foran er støbt et beton-podie.

Urban Street Zone i Brande indviede en udendørsbane sidste efterår, hvor blandt andre graffiti-kunst var en del af det hele. Arkivfoto: Mikael Lund
Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce