Annonce
Horsens

Ungdomsklub genåbner i nye, midlertidige lokaler

Ungdomsklubben i Østbirk er traditionelt velbesøgt. Henrik Meldgaard håber, at de unge fortsat vil møde op trods en midlertidig flytning. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
østbirk - Nu er der igen udsigt til, at de unge i Østbirk kan få et sted at mødes til en gang pool, bordfodbold og hyggesnak.

Østbirk Ungdomsklub har været hjemløs i næsten to måneder, men kan nu genåbne. Det fortæller ungdomsskoleinspektør Henrik Meldgaard.

- Vi har fået en aftale med skytteforeningen om at låne deres lokaler bag hallen i Østbirk, fortæller han.

Lokaleproblemet opstod i forbindelse med den igangværende renovering af Østbirk Skole.

Hidtil har Østbirk Ungdomsklub holdt til i skolens kantine, men mens ombygningen står på, er kantinen blevet indrettet til undervisningslokaler.

Dermed var det ikke muligt for Østbirk Ungdomsklub at starte som oprindelig annonceret i slutningen af august.
Annonce

Velvilje

Det er Horsens Kommunes ejendomscenter, der har været sat på sagen med at finde en midlertidig løsning på lokaleproblemet.

Det er lykkedes, efter at skytteforeningen har givet grønt lys for, at klubben kan flytte ind i lokalerne fra og med mandag 24. oktober.

- Vi er glade for, at skytterne har vist sig imødekommende over for de unge i Østbirk. Vi er taknemmelige for den velvilje, som de har vist os, siger Henrik Meld-gaard, der er glad for, at det ved Ejendomscenterets mellemkomst er lykkedes at finde et midlertidigt lokale.

- Vi ved ikke præcis, hvornår vi kan rykke tilbage på Østbirk Skole, men vi er formentlig at finde i Skyttehuset hele sæsonen, vurderer Henrik Meldgaard.

Han håber, at de potentielle brugere af ungdomsklubben er klar til start efter efterårsferien.

- Ungdomsklubben i Østbirk er velbesøgt. Der er mange, der bruger den i forbindelse med træning i hallen. Så kigger de lige forbi før eller efter. I løbet af en aften er der typisk 30-40 unge igennem. Med den nye placering tæt på hallen håber vi fortsat på at kunne tiltrække de unge, siger ungdomsskoleinspektøren.
Annonce

Samarbejde med Nim

Ungdomsklubben i Nim har i den mellemliggende periode stået for et arrangement, hvor unge fra de omkringliggende byer var inviteret til et fælles arrangement i Nim. Også de unge i Østbirk var inviteret.

Det er et initiativ, som Henrik Meldgaard hilser velkommen.

- Vi har for et par år siden indledt et samarbejde, så ungdomsskolen støtter klubben i Nim med lidt økonomi. Alle tilbud i Ungdomsskolen er også åbne for børn i Nim, understreger ungdomsskoleinspektøren.

Han oplyser, at indretning af de nye lokaler vil ske i løbet af efterårsferien.

- Det har hele tiden været vores plan, at vi skulle have gjort noget ved indretningen på Østbirk Skole. Det er en plan, vi gennemfører, når vi vender tilbage til skolen i næste sæson, siger Henrik Meldgaard.

Det er planen, at ungdomsklubben i Østbirk fortsat skal have åben mandag og torsdag kl. 19-21.50.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Annonce