Annonce
Horsens

Ungdoms-DM i sejlads på Horsens Fjord

Optimistjoller er en af de bådtyper, der kommer på vandet i weekenden. Arkivfoto
Unge sejlere sikrer masser af liv på lystbådehavnen og fjorden i weekenden.

Horsens: Der bliver liv og glade dage på lystbådehavnen, når Horsens Sejlklub sammen med Egå Sejlklub i weekenden afvikler Dansk Sejlunions Ungdoms-DM på Horsens Fjord.

Der 263 tilmeldte sejlere fra hele landet i alderen 8-18 år er fordelt på 10 jolleklasser.

Klaus Schubert, der er formand for ungdomsafdelingen i Horsens Sejlklub, fortæller, at der bliver sejlet fra morgen til aften. Har man båd, vil man typisk opleve dagen på vandet.

- Hvis man vil kigge forbi og opleve livet på lystbådehavnen, er det bedst at komme fra morgenen af - før klokken 10 - eller når jollerne kommer ind igen sidst på dagen.

Søndag er der præmieoverrækkelse klokken 15.30.

For tre år siden stod sejlklubben for at afvikle nordisk mesterskab for ungdommen, nu gælder det det danske mesterskab.

- Vi er omkring 50 frivillige til at afvikle stævnet, og omkring 10 frivillige, der har stået for planlægningen. Det er et stort arbejde, men det giver også noget at være sammen om og styrker klubbens liv og samarbejde, fortæller Klaus Schubert.

Arrangementet ventes at give et overskud, som kan bidrage til at købe en ny gummibåd til klubben.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Annonce