Annonce
112

Ung vognmand får bøde på en million kroner og får konfiskeret to biler

En 27-årig mand er ved Retten i Horsens blevet idømt en bøde på en million kroner for bl.a. overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne. Arkivfoto: Palle Herløv
En stribe overtrædelser af færdselsloven og loven om køre- og hviletid har kostet en 27-årig mand en stor bøde. Derudover må han ikke køre bil i et år.
Annonce

Horsens: En omfattende sag om overtrædelser af køre- og hviletidsregler, kørsel i frakendelsestiden og en stribe hastighedsovertrædelser har kostet en 27-årig vognmand, der tidligere har boet på Horsens-egnen, en bøde på en million kroner.

Derudover er han blevet frakendt retten til at køre bil i et år, og han har fået konfiskeret to biler.

Dommen faldt onsdag ved Retten i Horsens, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Vognmanden, der i dag bor i udlandet, mødte ikke op i retten.

Ifølge specialanklager Pernille Moesborg handler de fleste af de forhold, manden er dømt for, om hans ansvar som arbejdsgiver for forskellige chaufførers overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne.

- Men vognmanden er også dømt for sine egne lovovertrædelser. Det handler bl.a. om kørsel i frakendelsestiden og hastighedsovertrædelser, oplyser anklageren.

Den 27-årige er dømt for i alt 86 forhold - alle begået tilbage i perioden mellem april 2017 og august 2018.

Politiets efterforskning har bl.a. afdækket, at vognmanden har kørt med samme nummerplade på to forskellige lastbiler. Herudover har han kørt godskørsel for fremmed regning, selvom Færdselsstyrelsen havde tilbagekaldt hans tilladelser, og han har undladt at indlevere dokumentation til Færdselsstyrelsens virksomhedskontrol.

I et tilfælde er vognmanden desuden dømt for at have modsat sig anholdelse, da Sydøstjyllands Politi standsede ham.

Det er uvist, hvordan den 27-årige stiller sig til dommen, da han som nævnt ikke mødte op til domsafsigelsen i Retten i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Nyt DM løb venter på Ib Kragh

Annonce