Annonce
Ikast-Brande

Ung racerkører skifter fra gokart til formelbiler

Sebastian Øgaard fra Ejstrupholm er nu klar til at køre Formel 4-biler i den kommende sæson. Foto: Sebastian Øgaard Racing
15-årige Sebastian Øgaard fra Ejstrupholm skal køre Formel 4-biler næste år.
Annonce

Ejstrupholm: Et af landets mest lovende motorsportstalenter, den kun 15-årige Sebastian Øgaard fra Ejstrupholm, skifter i 2020 gokarten ud med rigtige formelbiler i en europæisk talentklasse.

- Jeg har kørt gokart på det højeste niveau i nogle sæsoner nu, og det har jeg lært meget af, fortæller Sebastian Øgaard, som har fået mange topplaceringer blandt den internationale gokart-elite.

- Næste skridt bliver Formel 4-klassen, som er det første store skridt mod en professionel karriere. Jeg skal ud at køre i et af de hårde, europæiske mesterskaber, for det er dér, jeg kan lære mest. Den kommende sæson bliver med fokus på at lære håndværket, for så skulle resultaterne gerne komme året efter, lyder det fra Sebastian Øgaard.

Han har allerede stiftet bekendtskab med Formel 4-bilerne i denne sæson. I efteråret fik han sin løbsdebut på hjemlige Ring Djursland, og siden er det både blevet til testkørsler i Italien og løb i Spanien. Alt sammen for at blive klogere på sit valg for 2020. På trods af sine kun 15 år kan Sebastian allerede nu fortælle en meget spændende historie om sin karriere indtil nu. Af samme grund inviterer Ejstrupholms racertalent det lokale erhvervsliv til et åbent hus-arrangement i midten af januar måned, hvor han vil fortælle om sit liv og det projekt, han nu for alvor har sat gang i.

- Selvom det er hverdag for mig, tror jeg at det kan være inspirerende for andre at høre om hvordan livet ser ud, når der skal jongleres med skole, træning, racerløb og fritid. Det vil jeg gerne dele med andre mennesker, og så synes jeg at det var en god måde at starte 2020 op på, fortæller Sebastian Øgaard, som til lejligheden også udstiller en Formel 4-racerbil magen til den, han skal køre i.

De konkrete planer for Sebastians 2020-sæson forventes at falde på plads i starten af 2020.

Allerede i denne sæson har Sebastian Øgaard prøvet af køre Formel 4. Foto: Sebastian Øgaard Racing
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce