Annonce
Læserbrev

Ung iværksætter fik specialundervisning i hele sin skoletid

Lasse Nørremark Kristensen var for nylig på besøg i Brædstrup, hvor han er vokset op. Foto: Peter Hald
Lasse Nørremark Kristensen er i dag direktør og iværksætter, men i skoletiden i Brædstrup fik han specialundervisning.

Brædstrup: Der er fart på 27-årige Lasse Nørremark Kristensen. Han tilhører den fremadstormende generation af unge iværksættere fra Brædstrup, og selv om Lasse Nørremark Kristensen nu om dage slår sine folder i Aarhus, så har han stadig god kontakt til sit bagland fra Brædstrup og sin familie fra byen.

Lasse Nørremark Kristensen er direktør for to firmaer, RSV Danmark og uddannelsesplatformen BarMa. Det første firma forhandler produktet RVS, der er en keramisk overfladebehandling, der kan beskytte motorer og gearkasser med mere mod slid og friktion. BarMa's mission er at træne og uddanne servicepersonale i restauranter, barer og festivaler, og således har BarMa lige fået tusinder af frivillige fra Smukfest ind på platformen, fortæller Lasse Nørremark Kristensen.

Kort sagt - den 27-årige iværksætter har gang i mange ting og er på vej frem. Men da han gik i skole på Brædstrup Skole, var det ikke ligefrem timerne på skolebænken, der inspirerede den kvikke Brædstrup-dreng.

Annonce

Sørg for at have et fokus og lad være med at spilde din tid med for meget computerspil eller reality-tv.

Lasse Nørremark Kristensen

Forældet undervisning

- Det var først et godt stykke tid efter folkeskolen, at jeg fandt ud af, hvordan jeg egentlig lærte tingene bedst. I skolen syntes jeg, at det, man kalder "hoved-til-røv" undervisning, var så utroligt forældet og uinspirerende, så jeg var en af dem, der lavede en del gak og gøgl. Jeg fik specialundervisning i hele min skoletid, og jeg troede, at jeg var dum, fortæller Lasse Nørremark Kristensen.

Først noget senere i livet begyndte han at finde effektive metoder til at tilegne sig viden. Han gik i gang med hhx og tog fat på en sælger-uddannelse, og uddannelsen er faktisk ikke slut.

- Jeg uddanner mig hver dag. Jeg bruger podcasts, lydbøger, Youtube-videoer og læser meget - jeg suger til mig. Det vigtigste er, at jeg med det samme skal kunne bruge min nye viden, fortæller han.

I 2018 stiftede Lasse Nørremark Kristensen firmaet RVS Danmark i sin kælderlejlighed sammen med sin kompagnon Emil Sigaard. Målet var at lancere et produkt, der kan spare brændstof og reducere vedligeholdelsesudgifter på biler ved hjælp af nanoteknologi som tilføres motorolien. I dag er virksomheden rykket ud af kælderen og ind i eget kontor.

Iværksætter-miljø

Lasse Nørremark Kristensen kender flere ihærdige og driftige iværksættertyper fra Brædstrup. Blandt andet den navnkundige Steen Laursen fra Bakkelandets Legetøj.

- Jeg har stor respekt for Steen - han er virkelig opfindsom, understreger han.

En anden god bekendt er den unge iværksætter Anders Fogh, der har stiftet firmaet StartUp Central - en virksomhed, der hjælper iværksættere med at komme frem i verden.

- Det er et flot projekt, som Anders har gang i med StartUp Central. Det er jeg i øvrigt med i som kunde, siger Lasse Nørremark Kristensen.

Han og Anders Fogh er nogenlunde jævnaldrende og kendte hinanden godt i skoletiden og har spillet meget fodbold sammen. Nu er de så begge iværksættere.

Noget tyder på, at iværksætter-tendensen er særlig stærk i Brædstrup, og det har fået Lasse Nørremark Kristensen til at fremsætte følgende forslag, der frit kan benyttes af de lokale skoler:

- Opret da nogle klasser for de elever, der gerne vil være iværksættere! Tænk ud af boxen - lav iværksætter-klasser, foreslår han.

Måske var skoletiden ikke så inspirerende for Lasse Nørremark Kristensen, men hjemmefra fik han masser af inspiration:

- Mine forældre curlede mig ikke, men opfordrede mig til at have mange småjob, og jeg havde gang i mange ting, så jeg blev tidligt grebet af iværksætter-bacillen, fortæller han.

- Jeg har lært, at man som iværksætter skal være passioneret og vedholdende og klar til at fejle. På et eller andet tidspunkt kommer man til at begå fej - det må man bare erkende - og det er IKKE de andres skyld, understreger den unge iværksætter.

- Økonomisk frihed er selvfølgelig et stort mål, men penge er ikke bare penge - man kan opnå noget med dem og sætte gang i store ting. Jeg vil da gerne have en fed bil engang, men lige nu nøjes jeg med at leje en lille bil af min ekskæreste, så jeg har flere penge til at investere i firmaerne, fortæller han.

Lasse Nørremark Kristensen har et par tip til unge, der gerne vil være iværksættere:

- Sørg for at have et fokus og lad være med at spilde din tid med for meget computerspil eller reality-tv. Find ud af, hvad du brænder for - og læg en plan. Man skal altid have en plan.

Lasse Nørremark Kristensen har et forslag til de lokale skoler: Opret klasser for de elever, der gerne vil være iværksættere. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrud i Hovedgård Apotek

Annonce