Annonce
forside

Undsluppet kvælerslange stadig på "fri bug"

Det er ikke første gang, der er en slange løs i Houmannsgade. I 2006 kunne vi skrive om en amerikansk kongesnog, som pludselig dukkede op i en beboers lejlighed. Snogen var - på samme måde som tilfældet er med den netop undslupne boa - ufarlig for mennesker. Beboeren, der fik det uventede besøg, inviterede dog ikke det eksotiske dyr til at blive. Det endte med hjælp fra politiet på et internat på Fyn. Arkivfoto: www.star-reptiles.dk

Horsens: En kvælerslange, der tirsdag blev efterlyst i det centrale Horsens, er onsdag formiddag stadig på fri fod, eller fri bug om man vil.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at der ikke er kommet henvendelser fra borgere, der er stødt på den halvanden meter lange boa, som mandag gled væk fra en lejlighed i Houmannsgade.

Det kan da også have lange udsigter, før slangen dukker op - hvis den da nogensinde gør det.

Er det tropiske krybdyr endt udendøre i det kølige, danske efterår, er der stor risiko for, at det i løbet af nogle uger vil omkomme. Har slangen derimod fundet et lunt sted at gemme sig, kan den overleve i op til et år uden føde, og endnu længere hvis den kan fange mus eller rotter, f.eks. i et utæt kloaksystem, fortalte en ekspert til hsfo.dk tirsdag.

- Den er et vekselvarmt dyr og vil gerne have en kropstemperatur på cirka 30 grader - og kan den opnå det, kan den leve fint, hvis den finder et sted, hvor der er varmt, måske et varmerør, kloakrør, oven på et loft eller inde i en hulmur, siger eksperten Hans Viborg Kristensen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Det er endnu uvist, hvordan slangen undslap.

Ser man dyret, lyder opfordringen fra politet, at man ringer på tlf. 114. Så vil ordensmagten sende eksperter ud for at fange det.

Horsens Folkeblad vil gerne i kontakt med ejeren af slangen. Hvis du er ejer eller kender ejeren og vil give ham eller hende et praj, må du meget gerne kontakte os på web@hsfo.dk eller tlf. 76 27 20 53.

Annonce

Vinduerne er dæl'me lukket

Da nyheden om slangens forsvinden kom ud tirsdag formiddag, varede det ikke længe, før reaktionerne kom fra beboere i midtbyen.

Der er dog ingen grund til frygt. Boaen kan godt finde på at bide, men den er ufarlig for mennesker, oplyser Hans Viborg Kristensen.

Det samme bemærker en læser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pant på fyrværkeri er en farlig fuser

Vi skal passe på miljøet, og vi skal indsamle affald. Ingen tvivl om det. Der er heller ingen tvivl om, at fyrværkeri skaber masser af affald, når batterier og raketter 1. januar fylder gader og veje. Fyrværkeribranchen vil gerne gøre noget ved problemet, og det er al ære værd, men løsningen ligner en farlig fuser. Flere fyrværkeri-forhandlere tilbyder nemlig rabat på næste års køb, hvis man afleverer sit affyrede krudt, som en form for pantordning. Men lige som brug af sikkerhedsbriller heldigvis efterhånden er standardudstyr hos børn og voksne, når nytåret skal markeres med farvestrålende batterier og bragende kanonslag, lige så klart er det slået fast, at man aldrig må gå tilbage til en fuser. Og så foreslår man, at vi skal tjene penge på at samle krudt og kanel ind igen. Hvis der kommer pant på nytårskrudt, vil der også gå sport i at samle ind og tjene mest muligt, og i det spil gælder det om at være hurtigst. Sådan er det også, når børnene samler flasker til en byfest eller et lignende arrangement. Vi skal altså ikke have børn og for den sags skyld voksne til at fare rundt for at samle nytårskrudt for at tjene pant nytårsaften. Det er godt for miljøet, men synes fyrværkeribranchen mon også, at det er godt, når lille Peter har fået ødelagt sin hånd eller er kommet endnu værre til skade, fordi han har været ude for at samle brugte batterier op, som sprænger i hånden på ham? Nej vel. Tanken om indsamling er god, men pant duer ikke. Det er for farligt. Alt for farligt. Fyrværkeri skal samles ind på forsvarlig vis og ikke med pant-kroner som et incitament til at få tjent penge. Vi må appellere til hinanden om at få ryddet op. De fleste har brug for lidt frisk luft dagen derpå, og hvis du giver et ekstra nap med 1. januar i år, så lad os håbe på, at din nabo gør gengæld om et år. Affaldet skal væk. Ingen tvivl om det, men det skal ikke være med risiko for, at børn og fulde folk kommer til skade, fordi de vil samle et ikke-affyret batteri eller raket op.

Horsens

Ny café slår dørene op i Horsens

Annonce