Annonce
forside

Undsluppen kvælerslange fra Houmannsgade fører ikke til sigtelse mod ejeren

Arkivfoto: Juan Carlos Ulate

Sydøstjyllands Politi arbejder ikke længere med sagen fra 24. oktober, da en halvanden meter lang slange forsvandt fra sit terrarium i Horsens.

Horsens: Ejeren af den halvandet år gamle og ca. 150 cm lange boa-kvælerslange, der slap ud af sit terrarium i hjemmet i Houmannsgade i Horsens 24. oktober, bliver ikke sigtet for nogen lovovertrædelse.

Det oplyser politiassistent Tina Pedersen fra Sydøstjyllands Politi til Horsens Folkeblad.

- Det er udelukkende noteret som en hændelse i vores døgnrapport, at en slange er blevet væk, og det betyder, at vi ikke gør mere ved sagen. Vi ved ikke, hvordan den er sluppet ud, men ingen personer har henvendt sig i sagen, og ingen har set slangen derude, så vores formodning er, at den er død som følge af kulden og mangel på føde, siger Tina Pedersen.

Kurator for krybdyr ved Naturhistorisk Museum i Aarhus, Hans Viborg Kristensen, fortalte da også til avisen i dagene efter nyheden om slangens forsvinden, at der ikke er nogen rationel grund til at være bange for den, da slanger som den angiveligt er mere bange for os, end vi er for dem.

Annonce

Det er udelukkende noteret som en hændelse i vores døgnrapport, at en slange er blevet væk, og det betyder, at vi ikke gør mere ved sagen.

Tina Pedersen, politiassistent, Sydøstjyllands Politi

Kan leve i flere år under de rette betingelser

En sådan slange kan imidlertid under de rette betingelser klare sig og være på farten længe, så den potentielt pludselig kan dukke op igen om måske flere år, hvis den finder et godt sted at bo. Slangen er et vekselvarmt dyr, der kræver en kropstemperatur på omkring 30 grader, så kan den opnå det, kan den leve fint i f.eks. en vaskekælder eller i en hulmur med varmerør, kloakrør eller oven på et loft.

Hvis den derudover befinder sig i en gammel etageejendom med utætte rør, hvor der er rotter, kan den også leve fint endnu længere tid, hvis den kan snuppe en gnaver i ny og næ.

Hans Viborg Kristensen kunne desuden berolige beboere i området omkring Houmannsgade med, at slangens bid ikke er farligt. Provokerer man den, f.eks. ved at slå den i panik, kan den finde på at bide, men smerten svarer til at blive stukket med en knappenål.

Politiet opfordrer folk til at ringe til dem på tlf. 114, hvis de ikke har mod på selv at fange den i en spand eller putte den i en sæk.

En konge- eller træboa, som er blandt de mest udbredte slanger i danske terrarier, kan blive omkring to meter lang. Rigtig store kvælerslanger, f.eks. den kendte anakonda, kan blive omkring syv meter lang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pant på fyrværkeri er en farlig fuser

Vi skal passe på miljøet, og vi skal indsamle affald. Ingen tvivl om det. Der er heller ingen tvivl om, at fyrværkeri skaber masser af affald, når batterier og raketter 1. januar fylder gader og veje. Fyrværkeribranchen vil gerne gøre noget ved problemet, og det er al ære værd, men løsningen ligner en farlig fuser. Flere fyrværkeri-forhandlere tilbyder nemlig rabat på næste års køb, hvis man afleverer sit affyrede krudt, som en form for pantordning. Men lige som brug af sikkerhedsbriller heldigvis efterhånden er standardudstyr hos børn og voksne, når nytåret skal markeres med farvestrålende batterier og bragende kanonslag, lige så klart er det slået fast, at man aldrig må gå tilbage til en fuser. Og så foreslår man, at vi skal tjene penge på at samle krudt og kanel ind igen. Hvis der kommer pant på nytårskrudt, vil der også gå sport i at samle ind og tjene mest muligt, og i det spil gælder det om at være hurtigst. Sådan er det også, når børnene samler flasker til en byfest eller et lignende arrangement. Vi skal altså ikke have børn og for den sags skyld voksne til at fare rundt for at samle nytårskrudt for at tjene pant nytårsaften. Det er godt for miljøet, men synes fyrværkeribranchen mon også, at det er godt, når lille Peter har fået ødelagt sin hånd eller er kommet endnu værre til skade, fordi han har været ude for at samle brugte batterier op, som sprænger i hånden på ham? Nej vel. Tanken om indsamling er god, men pant duer ikke. Det er for farligt. Alt for farligt. Fyrværkeri skal samles ind på forsvarlig vis og ikke med pant-kroner som et incitament til at få tjent penge. Vi må appellere til hinanden om at få ryddet op. De fleste har brug for lidt frisk luft dagen derpå, og hvis du giver et ekstra nap med 1. januar i år, så lad os håbe på, at din nabo gør gengæld om et år. Affaldet skal væk. Ingen tvivl om det, men det skal ikke være med risiko for, at børn og fulde folk kommer til skade, fordi de vil samle et ikke-affyret batteri eller raket op.

Horsens

Ny café slår dørene op i Horsens

Annonce