Annonce
forside

Undsluppen kvælerslange fra Houmannsgade fører ikke til sigtelse mod ejeren

Arkivfoto: Juan Carlos Ulate

Sydøstjyllands Politi arbejder ikke længere med sagen fra 24. oktober, da en halvanden meter lang slange forsvandt fra sit terrarium i Horsens.

Horsens: Ejeren af den halvandet år gamle og ca. 150 cm lange boa-kvælerslange, der slap ud af sit terrarium i hjemmet i Houmannsgade i Horsens 24. oktober, bliver ikke sigtet for nogen lovovertrædelse.

Det oplyser politiassistent Tina Pedersen fra Sydøstjyllands Politi til Horsens Folkeblad.

- Det er udelukkende noteret som en hændelse i vores døgnrapport, at en slange er blevet væk, og det betyder, at vi ikke gør mere ved sagen. Vi ved ikke, hvordan den er sluppet ud, men ingen personer har henvendt sig i sagen, og ingen har set slangen derude, så vores formodning er, at den er død som følge af kulden og mangel på føde, siger Tina Pedersen.

Kurator for krybdyr ved Naturhistorisk Museum i Aarhus, Hans Viborg Kristensen, fortalte da også til avisen i dagene efter nyheden om slangens forsvinden, at der ikke er nogen rationel grund til at være bange for den, da slanger som den angiveligt er mere bange for os, end vi er for dem.

Det er udelukkende noteret som en hændelse i vores døgnrapport, at en slange er blevet væk, og det betyder, at vi ikke gør mere ved sagen.

Tina Pedersen, politiassistent, Sydøstjyllands Politi

Kan leve i flere år under de rette betingelser

En sådan slange kan imidlertid under de rette betingelser klare sig og være på farten længe, så den potentielt pludselig kan dukke op igen om måske flere år, hvis den finder et godt sted at bo. Slangen er et vekselvarmt dyr, der kræver en kropstemperatur på omkring 30 grader, så kan den opnå det, kan den leve fint i f.eks. en vaskekælder eller i en hulmur med varmerør, kloakrør eller oven på et loft.

Hvis den derudover befinder sig i en gammel etageejendom med utætte rør, hvor der er rotter, kan den også leve fint endnu længere tid, hvis den kan snuppe en gnaver i ny og næ.

Hans Viborg Kristensen kunne desuden berolige beboere i området omkring Houmannsgade med, at slangens bid ikke er farligt. Provokerer man den, f.eks. ved at slå den i panik, kan den finde på at bide, men smerten svarer til at blive stukket med en knappenål.

Politiet opfordrer folk til at ringe til dem på tlf. 114, hvis de ikke har mod på selv at fange den i en spand eller putte den i en sæk.

En konge- eller træboa, som er blandt de mest udbredte slanger i danske terrarier, kan blive omkring to meter lang. Rigtig store kvælerslanger, f.eks. den kendte anakonda, kan blive omkring syv meter lang.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Annonce