Annonce
forside

Undrende vidne slog alarm: Nu er polakker anholdt for kæmpe pc-tyveri

Arkivfoto: Kim Haugaard, Scanpix

Natten til onsdag blev seks polske mænd anholdt for omfattende computer-tyveri.

SKANDERBORG: Politiet kan takke en årvågen 69-årig mand fra Lihme ved Spøttrup for, at de natten til onsdag fik fingrene i seks polske mænd, der mistænkes for at stå bag organiseret tyveri af en stor mængde computere.

Politiet fik kl. 0.55 en anmeldelse fra den 69-årige, der undrede sig over en udsædvanlig aktivitet på rastepladsen ved Ejer Baunehøj på E45.

Vidnet havde set flere mænd i færd med at skære presenningen op på en lastbil, der holdt parkeret på rastepladsen. Det fik ham til at kontakte politiet, der hurtigt rykkede ud.

Annonce

Yderligere tre anholdt

Da politiet ankom, så de flere personer løbe væk fra lastbilen. Det lykkedes betjentene at anholde tre mænd, men vidnet fortalte, at der havde været flere.

Derfor blev hundepatruljer fra Østjyllands Politi tilkaldt, og efterfølgende gik det over stok og sten.

Uden at tabe sporet gennem grøfter, eng, asfalt og sump førte politihunde fra Sydøstjyllands Politi efter en tur på over fem timer og 13 til 15 kilometer deres førere frem til tre polske mænd, som blev anholdt.

På rastepladsen fandt Sydøstjyllands Politi en hvid, polskindregistreret varebil. I varebilen blev der fundet 130 stationære computere, en natkikkert og 37 fjernstyrede biler.

- Der er tale om computere for mindst en halv mio. kr., lød det tidligere på morgenen fra politikommissær Jens Møller Pedersen.

Tingene stemte overens med det, der manglede fra den polskindregistrerede lastbil, der havde fået skåret sin presenning op.

Fremstilles i grundlovsforhør

De seks anholdt er alle fra Polen, og de er henholdsvis 23, 23, 24, 26, 29 og 54 år gamle.

De seks mænd bliver onsdag klokken 12 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens med krav om varetægtsfængsling.

- Vi betragter det som organiseret tyveri, og det, sammenholdt med at der er tale om så stort et beløb og udlændinge, gør, at vi fremstiller dem, siger Jens Møller Pedersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce