Annonce
forside

Undrende vidne slog alarm: Nu er polakker anholdt for kæmpe pc-tyveri

Arkivfoto: Kim Haugaard, Scanpix

Natten til onsdag blev seks polske mænd anholdt for omfattende computer-tyveri.

SKANDERBORG: Politiet kan takke en årvågen 69-årig mand fra Lihme ved Spøttrup for, at de natten til onsdag fik fingrene i seks polske mænd, der mistænkes for at stå bag organiseret tyveri af en stor mængde computere.

Politiet fik kl. 0.55 en anmeldelse fra den 69-årige, der undrede sig over en udsædvanlig aktivitet på rastepladsen ved Ejer Baunehøj på E45.

Vidnet havde set flere mænd i færd med at skære presenningen op på en lastbil, der holdt parkeret på rastepladsen. Det fik ham til at kontakte politiet, der hurtigt rykkede ud.

Yderligere tre anholdt

Da politiet ankom, så de flere personer løbe væk fra lastbilen. Det lykkedes betjentene at anholde tre mænd, men vidnet fortalte, at der havde været flere.

Derfor blev hundepatruljer fra Østjyllands Politi tilkaldt, og efterfølgende gik det over stok og sten.

Uden at tabe sporet gennem grøfter, eng, asfalt og sump førte politihunde fra Sydøstjyllands Politi efter en tur på over fem timer og 13 til 15 kilometer deres førere frem til tre polske mænd, som blev anholdt.

På rastepladsen fandt Sydøstjyllands Politi en hvid, polskindregistreret varebil. I varebilen blev der fundet 130 stationære computere, en natkikkert og 37 fjernstyrede biler.

- Der er tale om computere for mindst en halv mio. kr., lød det tidligere på morgenen fra politikommissær Jens Møller Pedersen.

Tingene stemte overens med det, der manglede fra den polskindregistrerede lastbil, der havde fået skåret sin presenning op.

Fremstilles i grundlovsforhør

De seks anholdt er alle fra Polen, og de er henholdsvis 23, 23, 24, 26, 29 og 54 år gamle.

De seks mænd bliver onsdag klokken 12 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens med krav om varetægtsfængsling.

- Vi betragter det som organiseret tyveri, og det, sammenholdt med at der er tale om så stort et beløb og udlændinge, gør, at vi fremstiller dem, siger Jens Møller Pedersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce