Annonce
Horsens

Undgå maddiker i skraldespanden og skrald på gaden

Vejrudsigten lover sol og varme temperaturer, og det giver ekstra god grund til at huske at putte mad- og restaffald i poser og binde knuder på. Foto: Horsens Kommune

Horsens: Det er ganske enkelt at undgå maddiker og lugt fra skraldespande i sommervarmen. man skal blot huske at binde en knude på affaldsposerne med mad- og restaffald.

Sådan lyder det opfordringen fra Affald og Genbrug i Horsens Kommune.

- Både lugt og maddiker kommer af, at mad- og restaffald ikke er puttet i lukkede poser, fordi det løse affald så ligger i selve beholderen og fordærver i det varme og solrige vejr,  udtaler Marie Lindberg Tefre, afdelingsleder i Affald og Genbrug i Horsens Kommune.

Annonce

Når skraldemændene tømmer en beholder med løst affald, er der risiko for, at noget af affaldet tabes på gaden. Det giver ikke alene lugtgener men også risiko for, at man kan få bakterier på sig. Opdager renovationsfolkene, at der ligge løst affald i en mad- og restaffalds-beholder, skal de i øvrigt lade beholderen stå.

- Det skyldes, at det er uhygiejnisk for skraldemændene, som risikerer at komme i kontakt med det løse affald, fortsætter Marie Lindberg Tefr, som også opfordrer til, at man jævnligt vasker affaldsbeholderen og lader den tørre, inden der igen kommes poser i den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce