Annonce
Erhverv

Undersøgelse: Faglærte er en mangelvare

Erhvervsfolk kom med input til kommunens nye erhvervsstrategi. Foto: Hans Jørgensen

Odder Kommune er i gang med at lave en ny erhvervsstrategi. I en foreløbig analyse siger virksomhederne, at det største problem handler om at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Odder: Det går ret godt for virksomhederne i Odder, og den største udfordring er at finde folk. Især faglærte medarbejdere kniber det med at finde.

Det fortalte Karsten Vind, chefkonsulent og partner i firmaet Pluss, da der mandag aften var blev holdt en erhvervskonference på Odder Parkhotel. På konferencen fik omkring 100 gæster lejlighed til at komme med input til Odder Kommune, der er i gang med at lave en erhvervsstrategi.

Pluss har i forvejen lavet gruppeinterviews med 53 personer fra detailhandel, industri, turisme, landbrug og andre sektorer. Desuden har 212 svaret på et spørgeskema, og Pluss har kigget på statistisk materiale. På mødet blev nogle af delresultaterne gennemgået.

- Det går jo egentlig meget godt. 39 procent af virksomhederne tror på en årlig vækst på over 10 procent i de næste år. Især børnefamilier flytter hertil, og I har en god statistik på at få folk til at flytte tilbage hertil, når de er flyttet væk, fortalte Karsten Vind.

Analysearbejdet har prøvet at kigge på styrker, udfordringer og udviklingsmuligheder.

Det går jo egentlig meget godt i Odder. Der er i hvert tilfælde optimisme. Overordnet set er man tilfreds med at drive virksomhed i Odder, men nye virksomheder siger, at man skal lige finde ud af, hvordan det fungerer hernede.

Karsten Vind, chefkonsulent i Pluss
Der var omkring 100 deltagere i erhvervskonferencen på Odder Parkhotel mandag aften. Foto: Hans Jørgensen

H

- Adgangen til kvalificeret arbejdskraft er det, I synes er den største udfordring. 46 procent har i varierende grad oplevet problemer med at rekruttere arbejdskraft inden for det seneste år, og det er især mellemstore virksomheder. I har en høj andel af faglærte, men de er stadig en mangelvare, fortalte Karsten Vind.

I løbet af aftenen blev der lavet forskellige workshops. Undervejs blev ideer og tanker noteret ned, da de skal indgå i den erhvervsanalyse, som Pluss er i gang med at lave. Analysen skal give input til byrådets arbejde med at lave en ny erhvervsstrategi.

- Den skal være med til skabe fortsat vækst og udvikling i Odder Kommune. Byrådet ønsker at sætte det lange lys på udviklingen, så strategien rækker mange år frem. Og det er rigtigt dejligt, at så mange er kommet i aften, sagde borgmester Uffe Jensen på konferencen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce