Annonce
Kultur

Under milliondyre renoveringer i Hedensted og Hornsyld: Svømmehaller bytter brugere, når byggerierne begynder

I svømmehallen i Hedensted Centret begynder renoveringerne 20. december, og når den står færdig, kan renoveringen i Hornsyld også begynde. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Renoveringerne i Hornsyld Svømmehal går ikke i gang, før svømmehallen i Hedensted Centret står færdig. På den måde behøver brugerne ikke at køre så langt efter bassiner.

Hedensted/Hornsyld: 21,3 millioner kroner til Hedensted Centeret, 26,3 millioner kroner til Hornsyld Idrætscenter. Kommunens vandglade sjæle kan godt glæde sig til de kommende spritnye faciliteter. Men en renovering tager tid, så hvor skal svømningen foregå?

Heldigvis kommer de to renoveringer ikke til at finde sted på samme tidspunkt.

- Aftalen er, at vi først går i gang, når Hedensted Centerets svømmehal står færdig, så renoveringerne ikke overlapper hinanden, fortæller Lars Gyberg, centerchef i Hornsyld Idrætscenter.

Annonce

- Vi bytter så at sige brugere. Deres svømmehalsbrugere kan få tider herude, når de renoverer, og vi kan få tider hos dem, når vi renoverer.

Proces starter i december

Hedensted Centrets svømmehal blev først udskudt grundet håndværkermangel, men nu er det kommet frem, at renoveringerne begynder mandag 20. december. Det bliver dog svært for Hornsyld, og senere Hedensted, at dække begge centres medlemmers fulde svømmebehov.

- Nogle skoler og foreninger bliver også tilbudt tider i Gudenåcenteret i Tørring, meddeler Lars Gyberg, ligesom der sikkert vil være brugere, som tager til Vejle og Horsens for at svømme.

- Vi ville aldrig kunne lukke på et tidspunkt, hvor ingen bruger svømmehallen. Så vi kan ikke undgå, at nogle af brugerne kommer til at køre lidt langt efter bassiner.

Centerchef i Hornsyld Idrætscenter, Lars Gyberg, glæder sig til at byde svømmehalsgæster velkommen, når den renoverede svømmehal en dag står klar. Forhåbentlig i vinteren 2023. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Renoveringen af svømmehallerne vil cirka tage et halvt år hver.

- Hvilket betyder, at vi håber på at begynde ombyggeriet i juli 2022. For så vil Hornsyld Idrætscenters svømmehal stå klar den efterfølgende vinter, skønner centerchefen.

- Vi kan dog ikke love noget, da der altid kan opstå forsinkelser. Men vinteren 2023 ville være ønskescenariet.

Annonce

Totalrenovering i Hornsyld

Folkebladet har tidligere skrevet om, hvad Hedensted Centret og dets brugere får for de lånte 21,3 millioner kroner. Nyt og moderne wellness-område, sauna, børneområde.

Men hvad skal der så ske i Hornsyld Idrætscenter for deres 26,3 millioner kroner?

- Der bliver nærmest lavet helt om. Svømmehallen skal have nyt tag, kælderen skal skiftes ud, fjernvarme lægges ind, vandbehandlingsanlæg skiftes ud, omklædningsrum totalrenoveres, nye fliser i svømmehallen. Det er nærmest kun vores to små bassiner, der ikke skal røres, afslører Lars Gyberg.

I 2007 fik svømmehallen i Hornsyld et nyt dino-børneområde. Taget på bygningen ser stadig ud som her på billedet. Akrivfoto: Martin Ravn

Svømmehallen i Hornsyld blev opført tilbage i 1978, og flere af systemerne er stadig tilbage fra dengang.

- Jeg glæder mig nok mest til at få byttet de gamle systemer ud i teknik-kælderen. Moderne systemer vil kunne betjenes af teknikere udefra, så det ikke kun er os, som har arbejdet med dem i mange år, der kan det, siger han om de maskinsystemer, der blandt andet renser vandet.

- Når det hele bliver automatisk frem for manuelt, som det er nu, vil det være mere sikkert at arbejde omkring og spare os en del tid.

Annonce

Dampbad for egen lomme

Ikke alt er dog regnet ind i kommunens lånegaranti. Hornsyld Idrætscenter får eksempelvis ikke dampbadet renoveret via de 26,3 millioner.

- Alle de andre renoveringer er nødvendige for at kunne drive svømmehallen, men det er et nyt dampbad jo ikke. Så dér må vi ty til egne penge. Men selvfølgelig skal det også fornys, slår Lars Gyberg fast.

Vi ville aldrig kunne lukke på et tidspunkt, hvor ingen bruger svømmehallen. Så vi kan ikke undgå, at nogle af brugerne kommer til at køre lidt langt efter andre bassiner.

Lars Gyberg, centerchef i Hornsyld Idrætscenter

Centerchefen håber, at alle svømmerne kommer til at nyde en renoveret svømmehal i Hornsyld.

- Jamen, de skal glæde sig til en ny, lækker og lys svømmehal med gode omklædningsfaciliteter. Der bliver ikke rigtigt flere aktiviteter i svømmehallen end førhen, men det bliver ren velvære for brugerne. Det skal nok blive godt.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Hedensted For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

AC Horsens

AC Horsens må undvære fire mand til testkampen mod Randers FC: Angriber træner med i HB Køge

Odder

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Horsens For abonnenter

Slut med byrådspolitik: Nu skal Anne Lene Løvbjerg tale seniorernes sag over for byrådets politikere

Horsens

Rent vand er ingen selvfølge: 145 lodsejere involveres i 1000 hektar stor jord-kabale

Navne

Find dig selv på listen: Her er de 50 mest populære navne i Horsens

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Brædstrup

Vandværk lukker: Rensning af kulsyre i vandet vil blive for dyrt

Navne For abonnenter

En bugnende fuld kirke sendte 45-årige Anders Bonnemann smukt afsted: Vellidt møbelpolstrer havde en enorm berøringsflade

AC Horsens

AC Horsens-spiller er ved at sprænge i luften af utålmodighed: Han fik sit gennembrud i efteråret, og lige nu forhindrer en skade ham i at fortsætte opturen

Annonce