Annonce
Horsens

Under 10 brud på reglerne: Arbejdspladser i Horsens med styr på tingene

HK Sydjyllands to Jobpatruljedeltagere, Angelika Thøgersen og Stefan Christensen. Pressefoto.
De fleste havde tjek på sagerne, da Jobpatruljen patruljerede i Horsens for at efterse, om byens arbejdspladser levede op til reglerne.

Horsens: Der var ikke meget at komme efter, da Jobpatruljen mandag patruljerede i Horsens og opland for at efterse, om byens arbejdspladser lever op til reglerne for unge fritidsjobbere.

I alt nåede patruljen forbi 66 virksomheder, hvilket resulterede i 16 interviews med unge fritidsjobbere, oplyser HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Angelika Thøgersen, der står i spidsen for den sydjyske del af jobpatruljen.

Præcis hvor mange arbejdspladser, der ikke levede op til kravene, står endnu ikke helt klart, men generelt havde horsensianerne orden i tingene.

Annonce

- Der var en stor overvægt af steder, hvor tingene bare var i orden, men desværre var der også nogle få, som vores faglige konsulenter skal kigge på, lyder det fra Angelika Thøgersen.

- Et sted var der en 15-årig, der gjorde brødmaskiner rent nede i maskineriet, og det er ikke tilladt. Desuden var der nogle steder, hvor de unge skulle udføre tunge løft, fortæller hun.

Databehandlingen efter besøget er endnu ikke færdiggjort, oplyser kommunikationskonsulent i HK Sydjylland Jeppe Locht, men han fortæller, at der i hvert fald maksimalt var problemer med 10 virksomheder.

Jobpatruljen er en landsdækkende aktion skabt af HK og otte andre fagforbund. Patruljen består af frivillige unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce