Annonce
Horsens

Under 10 brud på reglerne: Arbejdspladser i Horsens med styr på tingene

HK Sydjyllands to Jobpatruljedeltagere, Angelika Thøgersen og Stefan Christensen. Pressefoto.
De fleste havde tjek på sagerne, da Jobpatruljen patruljerede i Horsens for at efterse, om byens arbejdspladser levede op til reglerne.
Annonce

Horsens: Der var ikke meget at komme efter, da Jobpatruljen mandag patruljerede i Horsens og opland for at efterse, om byens arbejdspladser lever op til reglerne for unge fritidsjobbere.

I alt nåede patruljen forbi 66 virksomheder, hvilket resulterede i 16 interviews med unge fritidsjobbere, oplyser HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Angelika Thøgersen, der står i spidsen for den sydjyske del af jobpatruljen.

Præcis hvor mange arbejdspladser, der ikke levede op til kravene, står endnu ikke helt klart, men generelt havde horsensianerne orden i tingene.

- Der var en stor overvægt af steder, hvor tingene bare var i orden, men desværre var der også nogle få, som vores faglige konsulenter skal kigge på, lyder det fra Angelika Thøgersen.

- Et sted var der en 15-årig, der gjorde brødmaskiner rent nede i maskineriet, og det er ikke tilladt. Desuden var der nogle steder, hvor de unge skulle udføre tunge løft, fortæller hun.

Databehandlingen efter besøget er endnu ikke færdiggjort, oplyser kommunikationskonsulent i HK Sydjylland Jeppe Locht, men han fortæller, at der i hvert fald maksimalt var problemer med 10 virksomheder.

Jobpatruljen er en landsdækkende aktion skabt af HK og otte andre fagforbund. Patruljen består af frivillige unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS er færdig med at eksperimentere

Danmark

Riskærs Fredagsbar

Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce