Annonce
Horsens

Ulrik Kragh om formands-valg i Insero: Det kræver tid og god dialog

Ulrik Kragh har været formand for Insero Horsens siden stiftelsen i 2008. I år bliver han udfordret på posten, og det er endnu uvist, om han må give taburetten videre. Arkivfoto
Det må give stof til eftertanke, at Ulrik Kragh ikke blev valgets vinder, mener Mette Ravn, der vil have udskiftet formandskabet i Insero Horsens. Syv bestyrelsesmedlemmer skal nu afgøre, om Ulrik Kragh skal fortsætte som formand eller erstattes af udfordreren Hanne Blume. Det kræver tid og god dialog, siger Ulrik Kragh.

Horsens: Ulrik Kragh, der har været Insero Horsens' formand siden stiftelsen af foreningen i 2008, er fortsat en del af bestyrelsen. Om han fortsætter som formand, er endnu uvist.

Repræsentantskabsmedlemmer fortæller til Horsens Folkeblad, at bestyrelsen samledes efter tirsdagens generalforsamling med henblik på at konstituere sig, men at bestyrelsen senere kunne fortælle et ventende repræsentantskab, at det ikke var lykkedes.

Ulrik Kragh bekræfter, at bestyrelsen var samlet.

- Kan du også bekræfte, at I prøvede at konstituere jer?

- Vi har mange ting at snakke om. Vi er syv, der skal fortsætte arbejdet med Insero, og det kræver en god og ordentlig dialog i forhold til at få et godt afsæt, der skal bringe Insero godt videre. Det kræver noget tid, så vi fandt det rigtigt, at tage den dialog grundigt og derfor fortsætte på et senere møde, siger Ulrik Kragh.

Bestyrelsen holder sit første møde på torsdag, oplyser han.

Den ny bestyrelse for Insero Horsens

  • Ulrik Kragh og Assia Zouaouia blev genvalgt.
  • Nyvalgt blev Hanne Blume og Thomas Iversen.
  • Desuden sidder Carsten Jul Christensen, Jørgen Brønd og Ole Kramer i bestyrelsen. De blev sidste år valgt for en periode på to år. Ole Kramer udtræder dog 1. oktober, hvor han erstattes af suppleant Maiken Lorensen.

Vigtigere end formandskabet

Flere repræsentantskabsmedlemmer, som Horsens Folkeblad har talt med, tolker udfaldet af tirsdagens samling i bestyrelsen sådan, at der er kamp om formandens taburet. Det ønsker Ulrik Kragh ikke at kommentere.

- Det drøfter vi i bestyrelsen, siger han.

- Vil du gerne genvælges som formand?

- Det drøfter bestyrelsen, siger han igen og tilføjer:

- Nu har vi sat os for at drøfte, hvad den fortsatte indsats skal være for Insero, og det er vigtigere at få bestemt end spørgsmålet om formandskabet, siger Ulrik Kragh.

Der var fire bestyrelsespladser, der skulle besættes ved tirsdagens valg, hvor tre siddende bestyrelsesmedlemmer ønskede genvalg, og fire nye meldte sig som udfordrere til posten.

Det lykkedes ikke for næstformand Peter Sven Sørensen at blive genvalgt, men siddende formand Ulrik Kragh samt Assia Zouaouia blev genvalgt. De to øvrige pladser gik til Hanne Blume, hr-direktør i Ørsted, og Thomas Iversen, adm. direktør i Brimas.

Udfordrer som første prioritet

De to sidstnævnte gik sammen med Mette Ravn og Jan Rohdemejer til valg på at vælte formandskabet og udstikke en ny kurs for Insero. Firkløveret pegede på Hanne Blume som ny formand.

Horsens Folkeblad fik ikke lov til at deltage i foreningens generalforsamling, men flere repræsentantskabsmedlemmer refererer, at Hanne Blume blev valgets vinder, efterfulgt af Ulrik Kragh, Thomas Iversen og Assia Zouaouia - i denne prioriterede rækkefølge.

- Man kan ikke sige, at Hanne Blume fik flest stemmer. Det er et prioriteringsvalg, som har en kompleksitet, hvor man ikke kan sige, hvem der fik flest stemmer, siger Ulrik Kragh.

Han kender endnu ikke stemmefordelingen, tilføjer han. Horsens Folkeblad har bedt om at få indblik i fordelingen af stemmerne, når det er muligt.

- Vil du afvise, at det fremgik på mødet, at valgresultatet blev den prioriterede rækkefølge som nævnt?

- Nej, lyder svaret fra Ulrik Kragh.

Mette Ravn mener, det må give stof til eftertanke for den siddende formand, at den udfordrende formand, Hanne Blume, høstede det bedste valgresultat. Arkivfoto

Stof til eftertanke

Repræsentantskabsmedlemmer fastslår, at dirigent Peter Agentoft, LRP Advokater, fremlagde valgets resultat i den ovenfor nævnte prioriterings-rækkefølge.

- Uanset hvor komplekst, Ulrik Kragh mener, valgsystemet er, kan der ikke stilles spørgsmål ved, at der er en etter, toer, treer og firer i nævnte rækkefølge, siger Mette Ravn.

- Ulrik Kragh opfordrede i sin præsentation repræsentantskabet til, at de alle ville give ham deres første stemme. Og det har de ikke gjort, for så var han blevet etter, fastslår hun.

Dét, mener hun, må give stof til eftertanke hos den siddende formand.

- Han fik ikke flest første-stemmer, og det lykkedes ikke næstformanden at blive valgt ind. Det er tegn på, at repræsentantskabet vil noget andet, og det håber jeg, Ulrik Kragh vil bøje sig for, og at han vil overlade formandsposten til Hanne Blume, siger Mette Ravn.

Bestyrelsen holder sit første bestyrelsesmøde torsdag aften, oplyser Ulrik Kragh.

Hanne Blume, hr-direktør i Ørsted, stillede op med det klare mål at udfordre Ulrik Kragh på formandsposten. Selvom hun høstede det bedste valg-resultat, er det endnu uvist, om hun i bestyrelsen kan samle flertal til overtage posten. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce