Annonce
Erhverv

Uldum-fabrik skifter hænder i milliardhandel

Asfaltfabrikken i Uldum - som i folkemunde fortsat er kendt under det tidligere navn Lemminkäinen - ejes nu af den svenske Peab-koncern. Arkivfoto: Mads Hansen
I en kæmpe handel har Europa-Kommisionen nu godkendt, at dele af finske YIT sælges til den svenske Peab-koncern. Herunder følger ca. 100 medarbejdere på asfaltsfabrikken i Uldum.

Ifølge Mestertidende har Peab givet 2100 mio. kr. for YIT.

Uldum: De ca. 100 medarbejdere på asfaltfabrikken i Uldum skal nok en gang have nyt logo på arbejdstøjet.

Det sker som følge af, at Europa-Kommisionen netop har godkendt den svenske Peab-koncerns opkøb af YIT's nordiske aktiviteter inden for blandt andet asfaltarbejde og råstofbehandling. Et opkøb, der har været undervejs siden sidste sommer og ifølge Licitationen løber op i 2,1 mia. kr.

YIT var i kommunen bedre kendt under navnet Lemminkäinen, frem til de to virksomheder fusionerede i begyndelsen af 2018 og det danske hovedkontor endte i Silkeborg.

Med det nylige opkøb, som omfatter i omegnen af 200 miner og grusgrave, 63 fabrikker og ca. 1700 medarbejdere, bliver den lokale fabrik i postnummer 7171 nu del af en paraply med næsten 15.000 ansatte og en omsætning seneste år på ca. 37 mia. kr.

- Gennem vores lokale tilstedeværelse mange forskellige steder i fire nordiske lande, med vores størrelse, styrke og kompetence, vil vi blive en førende spiller på markedet. Købet giver fantastiske muligheder for synergieffekter og -udvikling, både i produktion- og udlægning af asfalt samt genanvendelse af asfalt, siger adm. direktør Håkan Jacobsson fra Peab Asfalt.

Trods en omsætning de seneste tre år på næsten 1800 mio. kr. har den danske afdeling af YIT haft en underskud i samme periode på godt 50 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Butikker skal holde åbent søndage i sommerferien - cafélivet skal være generatoren bag

Annonce