Annonce
forside

Ukendt redningskvinde trådte til: Lille Tristan reddet fra kvælning på legeplads

14 måneder gamle Tristan på vej ind i ambulancen. På det tidspunkt blev hans tilstand vurderet til at være stabil, men det ændrede sig dramatisk, da han og Camilla Melanie Lindvig ankom til sygehuset. Foto fra Facebook
horsens - En hyggelig dag på legepladsen var tirsdag ved at udvikle sig til enhver forælders mareridt for Camilla Melanie Lindvig, 27 år og mor til tre børn på et, fire og seks år.

Det er et par dage siden, men hændelsen sidder stadig i både Camilla Melanie Lindvig og hendes tre børn.

- Vi er alle sammen stadig meget rystede og påvirkede af det, der skete. Jeg kan mærke, at Tristan stadig er forskrækket og de to ældste er stadig både kede af det og rystede, fortæller Camilla Melanie Lindvig om hændelsen tirsdag, hvor de var på legepladsen på Fabrikvej sammen med en veninde.
Efter et døgn på Aarhus Universitetshospital i Skejby fik mor og søn lov at tage hjem til Horsens. Foto fra Facebook

Fik smartie galt i halsen

De to største børn legede for sig selv, mens Tristan på 14 måneder lå i sin barnevogn.

- De to ældste delte en pose slik og min datter spurgte, om hun måtte give Tristan en Smarties. Det fik hun lov til, men han fejlsank og begyndte næsten med det samme at hive efter vejret, som om han ikke kunne få luft. Vi fik hevet ham ud af barnevognen og forsøgte at få smartien ud, men det var helt umuligt. Der stod fråde og skum om munden på ham og jeg var ved at gå i panik, fortæller Camilla Melanie Lindvig om hændelsen.
Det er et par dage siden hændelsen på legepladsen, men familien er stadig mærket af oplevelsen. Privatfoto
Annonce

Redningskvinde trådte til

Hendes veninde råbte efter hjælp og en kvinde, der selv havde to børn med på legepladsen, kom til og fortalte, at hun kunne babyførstehjælp.

- Hun tog Tristan i armene og lagde ham henover sine knæ og bankede ham i ryggen. Samtidigt lagde hun ham i en stilling, så han kunne få luft og imens ringede vi efter en ambulance. Hun optrådte roligt og professionelt og det fik også mig til at falde lidt til ro, for jeg var tæt på at gå helt i panik, fortæller Camilla Melanie Lindvig.
Annonce

Kritisk tilstand

I ambulancen fik hun at vide, at Tristans tilstand var stabil, men det ændrede sig dramatisk, da de ankom til børnekirurgisk afsnit i Skejby.

Her blev de modtaget af et hold læger, som efter at have undersøgt hans luftrør uden at finde noget, besluttede at lægge Tristan i fuld narkose for at kunne se, om der var noget i lungerne.

- De fortalte, at hans tilstand var kritisk og jeg spurgte flere gange: "Overlever han?" og de svarede, at det regnede de med, men at de ikke kunne garantere det. Der væltede min verden fuldstændig, fortæller Camilla Melanie Lindvig.

Heldigvis vågnede lille Tristan fra narkosen efter, at lægerne havde suget det sekret og slim, der havde samlet sig i hans luftrør og som besværliggjorde hans vejrtrækning, op, og efter et døgn på sygehuset fik mor og søn lov til at tage hjem til Horsens.
Annonce

Efterlyste redningskvinde

Da hun kom hjem, efterlyste Camilla Melanie Lindvig på Facebook redningskvinden fra legepladsen, som det lykkedes at finde frem til efter over 1600 delinger.

- Det var en virkelig voldsom oplevelse og det var også derfor, at jeg havde brug for at tale med og takke kvinden, som hjalp os på legepladsen, fortæller Camilla Melanie Lindvig, der torsdag mødtes med kvinden på samme legeplads, hvor den voldsomme hændelse fandt sted to dage tidligere.
Annonce

Lykkeligt tilfælde

Det viste sig, at også kvinden havde brug for at få vendt den voldsomme episode.

- Hun begyndte at græde, da hun så os. Hun fortalte, at hun selv havde prøvet at få oplysninger om, hvordan det var gået Tristan, fra sygehuset og at hun havde tænkt rigtig meget på os. Det var i øvrigt et rent tilfælde, at hun var på legepladsen den dag. Det er ikke en legeplads, hun og hendes børn plejer at komme på, men hun og hendes mor havde rent spontant besluttet at gå på den legeplads netop tirsdag, fortæller Camilla Melanie Lindvig.
Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Annonce