Annonce
112

Uheldige kartofler: Lastbilanhænger fyldt med Samsøkartofler væltede

Elever fra Egmont Højskolen hjalp med at rydde op, da en lastbil tidligt torsdag morgen væltede. Chaufføren kom ikke noget til, og eleverne morede sig med arbejdet.
Annonce

Hou: Der er formentlig mange i Hou, der skal have nye Samsøkartofler på tallerkenen en af de kommende dage. Torsdag morgen væltede en lastbilanhænger, der var på vej til fastlandet med nye kartofler på Houvej.

Den bageste anhænger kom i slinger og væltede, taget blev revet af, og kartofler væltede ud på vej og cykelsti.

Det skete i krydset ved Egmont Højskolen, og mens højskoleelever hjalp med at tømme den væltede anhænger, forsynede en del borgere sig med kartofler fra nogle af de poser, der var gået helt i stykker.

Chaufføren på lastbilen koordinerede hjælpearbejdet, og højskoleforstander Søren Møllegard Kristensen kiggede stolt på.

- Vores elever sprang på opgaven med krum hals. De har syntes, at her var en opgave, der skulle løses. Endnu en gang har de vist, at de hjælper og har samfundssind. Det var heldigt, at uheldet skete ved siden af Danmarks største højskole, sagde Søren Winther Larsen til avisen.

Chaufføren slap fra uheldet uden skader, og som det første gik han i gang med at lede trafikken uden om den væltede lastbil, der fyldte den ene kørebane. Uheldet skete lidt før klokken syv, og politiet blev tilkaldt og hjalp med at dirigere trafikken. Torsdag formiddag var der dog stadig masser af kartofler og trafikale problemer på stedet.

Hjælpelærer Nanna Eibner var med til at organisere arbejdet. Hun gav også selv et nap med. Foto: Hans Jørgensen
Annonce

Hjalp til med musik

Eleverne på højskolen er delt op i mindre familiegrupper i denne tid, og arbejdet med at hjælpe blev udført af skiftende grupper, så der hele tiden var friske folk.

Nanna Eibner er hjælpelærer på skolen og havde næsten første parket til uheldet. Hun bor nemlig i et hus lige ved krydset.

- Jeg vågnede kvart i syv og kunne godt høre noget tumult. Jeg troede, det kom fra byggepladsen lige ved siden af. Jeg stod op, kiggede ud af vinduet, og så lå der tusindvis af kartofler på vejen. Jeg så en af vores undervisere køre forbi, og jeg tænkte, vi må gøre et eller andet, forklarer Nanna Eibner.

Mens chaufføren sørgede for trafikken, gik de to undervisere ned på skolen, og hjælpen blev koordineret. Eleverne tog idrætsveste med reflekser, masser af gummihandsker og et musikanlæg med op til uheldsstedet, og så gik de i gang med at tømme vognen for kartofler. Et arbejde, der skete i højt humør.

Østjyllands Politi havde torsdag formiddag ingen oplysninger om, hvorfor uheldet skete.

Elever fra Egmont Højskolen hjalp med at samle kartofler op, en lastbil med friske Samsø-kartofler væltede på Houvej. Foto: Hans Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce