Annonce
Horsens

Efter lukketid: Uheldig diskoteksansat sad fast i elevator

En 22-årig mandlig ansat på Hekkenfeldt i Graven sad natten til søndag fast i en elevator i en lille halv times tid. Syv brandfolk fra Sydøstjyllands Brandvæsen og en ambulance blev hidkaldt for at hjælpe manden. Arkivfoto: Morten Pape
Ansatte på Hekkenfeldt måtte smadre døren ind til elevator med koben for at hjælpe 22-årig ansat i panik ud i det fri.
Annonce

Horsens: En 22-årig mandlig ansat på Hekkenfeldt i Graven fik sig en temmelig ubehagelig afslutning på sin arbejdsdag, da han natten til søndag sad fast i en elevator i diskoteket i en lille halv times tid.

Elevatoren bruges til at køre tunge varer op og ned, og den 22-årige havde netop læsset ting ind og var på vej ned i stueplan, da elevatoren satte sig fast, fortæller ejeren af Hekkenfeldt, Thomas Schou, der var til stede under forløbet.

- Han nåede kun at køre halvanden cm ned, så stoppede elevatoren og satte sig fast. Der er et vindue ind i elevatoren, så vi kunne se ham hele tiden og snakke med ham, fortæller Thomas Schou.

Annonce

Gik i panik

Han ringede til elevatorfirmaet, men da det var midt om natten og uden for åbningstid, sendte firmaet en vagt, der ikke havde forstand på elevatorer og derfor ikke var til nogen hjælp.

De ansatte ringede 112 for at få hjælp fra brandvæsenet. Samtidig fik den 22-årige det skidt og begyndte at gå i panik, fortæller Thomas Schou.


Han gik i panik, så vi endte med at brække elevatordøren op for at få ham ud.

Thomas Schou, indehaver af Hekkenfeldt


- Vi endte med at brække elevatordøren op med et koben for at få ham ud, siger Thomas Schou, der vurderer, at den 22-årige var spærret inde i elevatoren i omkring 25 minutter.

- Det er ikke fordi, det er så lang tid, men det var træls for ham.

Annonce

Syv brandfolk sendt afsted

Alarmen hos Sydøstjyllands Brandvæsen kom kl. 2.51.

Meldingen lød på, at en mand var fastklemt i en elevator og var bevidstløs, så syv mand blev sendt afsted, fortæller indsatsleder og beredskabsinspektør Aqqaluk Petersen.

- På vej dertil fik vi at vide, at han var blevet frigjort. Vi kørte alligevel frem for at se, om ambulancemandskabet skulle have hjælp. Han var ved at få behandling, der vi ankom, siger Aqqaluk Petersen.

Han tilføjer, at brandvæsenet ikke normalt kører udrykningskørsler til folk, der er lukket inde i elevatorer.

- Men det her lød alvorligt. Vi var syv mand, der blev alarmeret på den, siger indsatslederen.

Annonce

Elevator er lige blevet tjekket

Ifølge Thomas Schou kom hans medarbejder ikke noget til ud over, at han var ret chokeret oven på indespærringen.

- Ambulancefolkene gav ham psykisk førstehjælp. Bagefter fandt vi noget mad og snakkede et par timer, og så sov han hos en kollega. Han faldt til ro og jokede selv med det til sidst. Men vi tager en snak med ham på mandag og sørger for krisehjælp, siger Thomas Schou.

Han er uforstående over for, hvordan elevatoren kunne sætte sig fast.

- Vi har lige fået lavet service på elevatoren for 50.000 kr., så den er godkendt og har kørt højst 10 ture siden. Den burde ikke kunne sætte sig fast. Men vi skal da have en ny dør nu, for vi har brækket hele døren af, lyder det fra Thomas Schou.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce