Annonce
Horsens

Seks biler kørt sammen ved Ejer Bavnehøj: Bilister må forvente forlænget rejsetid resten af eftermiddagen

Politiet og redningsmandskab er på stedet. Arkivfoto: Michael Bager
Et uheld på den østjyske motorvej har fredag eftermiddag skabt lang kø i den ene retning og kiggekø i den anden.

Tilføjelse/Rettelse klokken 17.10: Vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Jesper Brian Jensen oplyser, at seks biler var involveret i uheldet, og heraf er tre af bilerne totalskadede.

Østjylland: To ting, der nærmest går hånd i hånd, er fredag eftermiddag og uheld på den østjyske motorvej ved Ejer Bavnehøj. Denne fredag er der endnu en gang sket et uheld, og det betød, at sporene fra Aarhus mod Horsens en overgang var helt spærret.

- Men nu kan jeg se, at det ene spor lige er blevet åbnet op for 30 sekunder siden, kunne vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Jesper Brian Jensen fortælle klokken 14.50.

En fuldstændig afspærret motorvej har dog ikke været godt for fredagstrafikken.

- Der er lang kø lige nu, og der er også kiggekø i den anden retning, fortæller vagtchefen.

Et kig på Google Maps' trafikoversigt viser, at køen i sydgående retning starter lige nord for afkørsel 53 Skanderborg S, mens den nordgående kiggekø næsten når ned til afkørsel 55 Horsens N. Uheldet er sket midt mellem den afkørsel og afkørsel 54 Ejer Bavnehøj.

Annonce

En tilskadekommen

Jesper Brian Jensen kan oplyse, at tre personbiler har været involveret i uheldet.

- En person er lettere tilskadekommen, og vedkommende er blevet kørt væk med ambulance. Der er også sket materielle skader, men jeg ved ikke, hvordan uheldet er sket, siger han.

Klokken 15.35 kunne Sydøstjyllands Politi på oplyse på Twitter, at der nu var ryddet op efter uheldet, og at trafikken igen kunne glide - dog med en del kø, der skal afvikles.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Horsens

Børnehavepladser stiger mest i 2020

Annonce