Annonce
112

Uheld på E45: Harmonikasammenstød i morgentrafikken

Tre billister var involveret i et mindre harmonikasammenstød på E45 tidligt i går morges. Arkivfoto
Tre mand slap nådigt fra et mindre harmonikasammenstød på Østjyske Motorvej i går formiddags.

Horsens: Morgentrafikken kan som bekendt være tæt i det østjyske. Men det er uklart, om det var travlhed på vejene eller blot uopmærksomhed, der var årsagen, da tre biler tidligt tirsdag morgen var involveret i et mindre harmonikasammenstød i sydgående retning på Østjyske Motorvej ud for Horsens.

Uheldet skete klokken 7.52, da den forreste af tre billister pludselig måtte træde hårdt på bremsen.

De to bagvedkørende billister nåede ikke at bremse ned i tid, og kørte derfor op i den forreste. Heldigvis var sammenstødet dog ikke voldsommere end, at alle tre billister selv var i stand til at køre deres biler ind i nødsporet.

Ingen af de involverede, der talte en 18-årig mand fra Østbirk, en 52-årig mand fra Viby og en 24-årig mand fra Viby, kom noget til ved sammenstødet, og Sydøstjyllands Politi oplyser, at ingen større oprydning var nødvendig på ulykkesstedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

HIC klar til pokalfinalen

Leder For abonnenter

Leder: Hovedgård skal vælge mellem turbo eller første gear

Det var lidt af en bombe, borgmester Peter Sørensen lod springe i begyndelsen af januar under en ellers fredelig nytårskur på ældrecentret i Hovedgård. Efter flere år i en mølpose løftede han ønsket om et togstop i den gamle stationsby mellem Horsens og Aarhus ud i det fri. Som bekendt er det hans socialdemokratiske partifæller, der danner regering, og det er formentlig ingen tilfældighed, at emnet lige netop i år var et vigtigt element i talen på Skovly. En af regeringens store uløste opgaver er at indgå et bredt forlig om den fremtidige infrastruktur, både hvad angår vej- og togtrafik. Dansk Folkeparti har for længst meldt sig ud af den gamle togfond-aftale, og det smalle infrastrukturforlig fra foråret 2019, som den daværende borgerlige regering indgik netop med DF, er lagt på is. I stedet har transportminister Benny Engelbrecht meddelt, at han vil gå efter et nyt bredt forlig om infrastrukturen og puste nyt liv i aftalen om togfonden. Ingen af delene står øverst i regeringens arbejdsprogram, men mon ikke Horsens-borgmesteren har vurderet, at det er god timing at starte nu, hvis de lokale kræfter skal mobiliseres og være med til at overbevise folketingspolitikerne om, at Hovedgård skal have et togstop. Derfor er det en vigtig beslutning, de lokale borgere og i første omgang lokalrådet skal træffe: Vil vi helst fortsætte i det nuværende tempo, hvor der stille og roligt bliver bygget nye lejligheder og solgt nogle få byggegrunde - eller vil vi have sat turbo på udviklingen? Der er ingen tvivl om, at Hovedgård vil blive yderst attraktiv som pendlerby i forhold til Horsens og i endnu højere grad Aarhus, hvis der kommer et togstop. I dag begrænser tilbuddet om offentlig trafik sig til busrute 202, og det tager ca. en time at komme til Aarhus og 25 minutter til Horsens. Hovedgård har før vist, at den rummer masser af initiativ og sammenhold. Ellers var der aldrig blevet sat gang i så stort et halbyggeri, som tilfældet er. Nu skal byen bare finde ud af, om den endnu engang er klar til at sætte alt ind for at få et togstop.

Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];