Annonce
112

Uheld på E45: Harmonikasammenstød i morgentrafikken

Tre billister var involveret i et mindre harmonikasammenstød på E45 tidligt i går morges. Arkivfoto
Tre mand slap nådigt fra et mindre harmonikasammenstød på Østjyske Motorvej i går formiddags.

Horsens: Morgentrafikken kan som bekendt være tæt i det østjyske. Men det er uklart, om det var travlhed på vejene eller blot uopmærksomhed, der var årsagen, da tre biler tidligt tirsdag morgen var involveret i et mindre harmonikasammenstød i sydgående retning på Østjyske Motorvej ud for Horsens.

Uheldet skete klokken 7.52, da den forreste af tre billister pludselig måtte træde hårdt på bremsen.

De to bagvedkørende billister nåede ikke at bremse ned i tid, og kørte derfor op i den forreste. Heldigvis var sammenstødet dog ikke voldsommere end, at alle tre billister selv var i stand til at køre deres biler ind i nødsporet.

Ingen af de involverede, der talte en 18-årig mand fra Østbirk, en 52-årig mand fra Viby og en 24-årig mand fra Viby, kom noget til ved sammenstødet, og Sydøstjyllands Politi oplyser, at ingen større oprydning var nødvendig på ulykkesstedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce