Annonce
Odder

Uheld med vogndæk på Samsø-færge: Biler med passagerer blev mast

Samsø Rederi beskriver et uheld søndag eftermiddag som en potentielt alvorlig hændelse. Arkivfoto: Morten Pape
Syv biler blev skadet søndag eftermiddag, da der skete et uheld på Samsø-færgen Prinsesse Isabella, da bilerne skulle til at køre af færgen i Sælvig.
Annonce

Sælvig: Flere passagerer på færgen Prinsesse Isabella fik sig søndag eftermiddag en ubehagelig oplevelse, da de skulle af færgen på Samsø. Ved en fejl kom et vogndæk nemlig til at køre op i stedet for ned, og flere biler med personer i blev trykket og fik skader, oplyser Samsø Rederi på Facebook. Heldigvis kom ingen personer noget til.

Rederiet betegner hændelsen som 'potentielt alvorlig' og 'meget beklagelig'.

- Da færgen skulle tømmes for biler på det ene hængedæk, blev hængedækket kørt opad istedet for ned, hvorved at syv biler fik skader, skriver færgedirektør ved Samsø Kommune, Carsten Kruse, i et opslag på Samsø Rederis Facebookside.

Carsten Kruse fortæller til Ritzau, at der sad passagerer i alle bilerne. Nogle af bilerne blev presset mod et gelænder, der klappede ned i dem. Andre blev trykket på taget, forklarer færgedirektøren.

- Nu skete der heldigvis ikke nogen personskade. Men potentielt kunne det være blevet rigtig farligt, siger Casper Kruse.

Bag uheldet ligger en menneskelig fejl, forklarer han.

- Da medarbejderen inde på skibet skulle sænke det ene hængedæk, så bilerne kunne køre fra med alle dem, der skal på ferie herovre, kommer han simpelthen til at køre det op, siger han.

Alle de berørte passagerer er blevet tilbudt krisehjælp. Rederiet har også sammen med politiet og Samsø Redningskorps talt med passagerne og skaderne på bilerne er blevet tjekket.

- Søfartsstyrelsen er ligeledes blevet kontaktet, og der er blevet startet en sag hos dem, så vi kan undgå at det kan gentage sig. Vi har forsat tilladelse fra Søfartsstyrelsen til at bruge hængedækkene på skibet. Vi beklager de gener, som det har skabt for de berørte, og man er meget velkommen til at kontakte rederiet, hvis man føler behov derfor, skriver Samsø Rederi.

Uheldet skete omkring klokken 15.30, og det har givet forsinkelser i sejladsen efterfølgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce