Annonce
Horsens

Ugleunger venter på mad fra far og mor

Ørernes størrelse viser, at det er unger. - Hvis det havde været gamle ugler, ville ørerne være to-tre gange så lange, fortæller Hans Pinstrup om uglerne, som Kasper Bentzen forevigede i skovområdet ved Boller. Foto: Kasper Bentzen
Kasper Bentzen har foreviget tre store skovhorneugle-unger ved Boller.

Horsens: Det er tre fine, store unger af skovhorneugler.

Sådan lyder det klare svar fra Hans Pindstrup, da han har set billedet af tre ugler, som Kasper Bentzen forevigede, da han forlede kom kørende i Boller-området, og nogle figurer fangede hans opmærksomhed. Han fik stoppet bilen og trådte varsomt nærmere og fandt ud af, at det var levende ugler, der sad i træet. Et syn, han gerne vil dele med andre.

Hans Pindstrup, som er lokal fuglekender og mangeårigt medlem af Dansk Ornitologisk Forening, fortæller, at man kan se, det er unger, fordi ørerne er små - de er to-tre gange så lange på voksne ugler.

Annonce

- Ungerne på billedet er pænt store og kan godt flyve, men sidder i træet og laver ingenting, mens de venter på, at deres far og mor kommer med mad til dem, fortæller fuglekenderen, der kalder det et rigtig fint billede.

Han kender også til et uglepar med tre unger ved Nørrestrand. Han har ikke set dem, men hørt dem pibe og fortæller, at der har været ynglende skovhorneugler ved Nørrestrand i mange år.

Mange mus giver mange ugler

- Der er skovhorneugler mange steder i år, som er et rigtig godt ugleår, fordi der er mange mus, som er deres primære føde, siger Hans Pinstrup.

Mindre rotter kan de også klare, og så kan der suppleres med en frø, skubtudse, fugle og biller.

Han fortæller, at man nogle gange kan se en ugleunge på jorden, og nogle tror fejlagtigt, at ungen ikke kan klare sig, fordi den er faldet ud af reden. Men det kan den godt, for ugler kan vende deres kløer, så de er i stand til at gå lodret op ad en træstamme.


Der er skovhorneugler mange steder i år, som er et rigtig godt ugleår, fordi der er mange mus, som er deres primære føde.

Hans Pinstrup


Måske ikke den samme stamme, som den kom fra, men den pibende kalden sikrer, at forældrene kan finde ungen og fodre den om natten, hvor de er aktive jægere.

En lille bonusinfo om uglerne er, at de ikke bygger deres egne reder, men finder en forladt rede - for eksempel efter en krage eller skade, og her kommer ungerne til verden.

Da Kasper Bentzen fik øje på ugleungerne, listede han sig forsigtigt hen til dem og forevigede det flotte syn. Foto: Kasper Bentzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce