Annonce
Horsens

Ugens sommerguide: Turen går til Hjarnø

Overfarten fra Snaptun til Hjarnø tager fem minutter. Der sejles fra tidlig morgen til sen aften. Arkivfoto
Redaktionens medlemmer anbefaler på skift en sommerferieaktivitet.

En ø-tur på en flot sommerdag slår aldrig fejl.

Det gør noget godt ved krop og sjæl at komme ud på vandet og væk fra fastlandet. Særligt hvis det kombineres med en slukket telefon.

Jeg kan anbefale en tur til Hjarnø.

Overfarten fra hyggelige Snaptun tager fem minutter. Billetprisen kan alle gabe over.

I land på Hjarnø vender man den travle hverdag ryggen og går på opdagelse.

Ad Østre Kirkevej vil Pølsekrogen være noget af det første, man møder.

Det er en familiedrevet pølsevogn placeret i udkanten af en have. Den er indrammet af stakit og plankeværk, der er dekoreret med skilte og også hoveder fra mannequindukker. Et gammelt styrehus stikker snuden frem ved det pudsige pitstop.

Længere henne ad grusvejen venter Hjarnø Kirke. Den er altid åben i dagtimerne og en af Danmarks mindste.

Er man i humør til en dukkert eller solbadning, fortsætter man ud til badestranden. Ellers er det bare at følge vejen hen til Galleri Kirkesvinget.

Her træder man ind på strandsand i stedet for et hårdt gulv. Der er naturligvis lokal kunst at se på væggene.

Østre Kirkevej rammer Hovedvejen, som øboerne tit har boder med grøntsager og brugte ting stående ud til. Øens campingplads med kiosk og legeplads ligger ud til Hovedvejen.

Campingpladsen arrangerer ø-rundfart med guide. Det foregår på vogn bag en traktor, og man kan sikkert få lidt at vide om fundet af guldstykker fra 500-tallet på markjord tilhørende campingpladsen.

Det var det næststørste danefæ-fund i 2018 og er siden blevet udstillet på Kulturmuseet i Spinderihallerne.

Café Den Gamle Smedie er et godt sted at stille sulten. Der er klassiske retter som stjerneskud og pariserbøf på menukortet og mulighed for at sidde indenfor såvel som i gårdhaven eller ud til vejen.

Indehaver Marian Grejsmark har rundet 10 år som indehaver af det hyggelige spisested, der kører for fuldt drøn i sommerferien.

Herfra kan man forlænge sin gåtur rundt på øen, måske endda tage en overnatning, eller sætte kursen mod færgen og vende tilbage til fastlandet med renset hoved og nogle kilometer i benene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce