Annonce
Horsens

Ugens sommerguide: Der er gode badesøer tæt på Horsens

Ring Sø er én af kommunens badesøer, som man kan benytte, når sommervejret igen indfinder sig. Arkivfoto

Sommertid er badetid - sådan er det for mig og for mange andre.

Når man bor i Horsens og sidder og sveder på en varm sommerdag, er en svalende dukkert noget af det bedste - men spørgsmålet er, hvor man skal bade?

Der er fine muligheder for at dyppe tærene ved f.eks Husodde Strand eller Langelinie i Horsens, men her er vandet forholdsvist lavt.

Man kan også køre lidt længere væk til strandene nord og syd for Horsens fjord.

Men hvad mange måske ikke altid tænker på, så ligger der nogle glimrende badesøer i Horsens Kommune. Kendetegnende for søerne er, at vandet er meget rent.

Jeg har som ung og også som voksen benyttet mig flittigt af Nedenskov Sø tæt på Voervadsbro og især af Blid Sø mellem Sønder Vissing og Gl. Ry.

Sidstnævnte sø ligger gemt lidt af vejen. Det er et dødishul i Addit Skov. Der er adgangsvej til søen via Femvejen, der er en grusvej.

Jeg har gennem årene tilbragt utallige timer ved og i søen, hvor der i den østlige ende er et strandareal på omkring 150 meter med sand og græs omkranset af fyrretræer. Der er sandbund så langt ud, man kan bunde. Der er desuden toiletfaciliteter.

For min nu voksne datter var en tur i vandet ved Blid Sø med efterfølgende aftensmad varmet på en medbragt engangsgrill det bedste, hun vidste - topmålet af familiehygge.

Engangsgrillen vil jeg dog ikke anbefale på grund af brandfare og risiko for, at nogen kommer til at træde på grillen eller det opvarmede område, hvor grillen har stået.

En medbragt madkurv er nok det, jeg vil anbefale i dag. Man kan også bestille en picnic-pose hos Det Lille Røgeri i Voervadsbro. Den skal dog bestilles tre dage i forvejen.

Der er også mulighed for at gå en tur rundt om søren.

Ud over Blidsø og Nedenskov Sø kan man bade i Karlsø tæt på Bryrup og i Naldal Sø tæt på Vestbirk.

Det sidste skud på stammen af badesøer er Ring Sø i Brædstrup.

Her blev der i foråret 2017 etableret en stor u-formet badebro og toiletfaciliteter, og stranden blev udvidet.

Badning i Ring Sø har de seneste par uger været udfordret af tilstedeværelsen af blågrøn-alger, og kommunen frarådede derfor badning.

Nu er advarselsskiltene imidlertid igen blevet pillet ned.

Hvis man i øvrigt har lyst til besøg i naturen, kan man blive inspireret af hjemmesiden www.hemmeligesteder.dk, hvor Lars Svane fra Østbirk kommer med gode ideer til naturture i lokalområdet.

Annonce
Jens Amtoft
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Alt om weekendens seriefodbold

Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce