Annonce
Horsens

Ugens sommerguide: Der er gode badesøer tæt på Horsens

Ring Sø er én af kommunens badesøer, som man kan benytte, når sommervejret igen indfinder sig. Arkivfoto

Sommertid er badetid - sådan er det for mig og for mange andre.

Når man bor i Horsens og sidder og sveder på en varm sommerdag, er en svalende dukkert noget af det bedste - men spørgsmålet er, hvor man skal bade?

Der er fine muligheder for at dyppe tærene ved f.eks Husodde Strand eller Langelinie i Horsens, men her er vandet forholdsvist lavt.

Man kan også køre lidt længere væk til strandene nord og syd for Horsens fjord.

Men hvad mange måske ikke altid tænker på, så ligger der nogle glimrende badesøer i Horsens Kommune. Kendetegnende for søerne er, at vandet er meget rent.

Jeg har som ung og også som voksen benyttet mig flittigt af Nedenskov Sø tæt på Voervadsbro og især af Blid Sø mellem Sønder Vissing og Gl. Ry.

Sidstnævnte sø ligger gemt lidt af vejen. Det er et dødishul i Addit Skov. Der er adgangsvej til søen via Femvejen, der er en grusvej.

Jeg har gennem årene tilbragt utallige timer ved og i søen, hvor der i den østlige ende er et strandareal på omkring 150 meter med sand og græs omkranset af fyrretræer. Der er sandbund så langt ud, man kan bunde. Der er desuden toiletfaciliteter.

For min nu voksne datter var en tur i vandet ved Blid Sø med efterfølgende aftensmad varmet på en medbragt engangsgrill det bedste, hun vidste - topmålet af familiehygge.

Engangsgrillen vil jeg dog ikke anbefale på grund af brandfare og risiko for, at nogen kommer til at træde på grillen eller det opvarmede område, hvor grillen har stået.

En medbragt madkurv er nok det, jeg vil anbefale i dag. Man kan også bestille en picnic-pose hos Det Lille Røgeri i Voervadsbro. Den skal dog bestilles tre dage i forvejen.

Der er også mulighed for at gå en tur rundt om søren.

Ud over Blidsø og Nedenskov Sø kan man bade i Karlsø tæt på Bryrup og i Naldal Sø tæt på Vestbirk.

Det sidste skud på stammen af badesøer er Ring Sø i Brædstrup.

Her blev der i foråret 2017 etableret en stor u-formet badebro og toiletfaciliteter, og stranden blev udvidet.

Badning i Ring Sø har de seneste par uger været udfordret af tilstedeværelsen af blågrøn-alger, og kommunen frarådede derfor badning.

Nu er advarselsskiltene imidlertid igen blevet pillet ned.

Hvis man i øvrigt har lyst til besøg i naturen, kan man blive inspireret af hjemmesiden www.hemmeligesteder.dk, hvor Lars Svane fra Østbirk kommer med gode ideer til naturture i lokalområdet.

Jens Amtoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce