Annonce
Horsens

Ugens sommerguide: Der er gode badesøer tæt på Horsens

Ring Sø er én af kommunens badesøer, som man kan benytte, når sommervejret igen indfinder sig. Arkivfoto

Sommertid er badetid - sådan er det for mig og for mange andre.

Når man bor i Horsens og sidder og sveder på en varm sommerdag, er en svalende dukkert noget af det bedste - men spørgsmålet er, hvor man skal bade?

Der er fine muligheder for at dyppe tærene ved f.eks Husodde Strand eller Langelinie i Horsens, men her er vandet forholdsvist lavt.

Man kan også køre lidt længere væk til strandene nord og syd for Horsens fjord.

Men hvad mange måske ikke altid tænker på, så ligger der nogle glimrende badesøer i Horsens Kommune. Kendetegnende for søerne er, at vandet er meget rent.

Jeg har som ung og også som voksen benyttet mig flittigt af Nedenskov Sø tæt på Voervadsbro og især af Blid Sø mellem Sønder Vissing og Gl. Ry.

Sidstnævnte sø ligger gemt lidt af vejen. Det er et dødishul i Addit Skov. Der er adgangsvej til søen via Femvejen, der er en grusvej.

Jeg har gennem årene tilbragt utallige timer ved og i søen, hvor der i den østlige ende er et strandareal på omkring 150 meter med sand og græs omkranset af fyrretræer. Der er sandbund så langt ud, man kan bunde. Der er desuden toiletfaciliteter.

For min nu voksne datter var en tur i vandet ved Blid Sø med efterfølgende aftensmad varmet på en medbragt engangsgrill det bedste, hun vidste - topmålet af familiehygge.

Engangsgrillen vil jeg dog ikke anbefale på grund af brandfare og risiko for, at nogen kommer til at træde på grillen eller det opvarmede område, hvor grillen har stået.

En medbragt madkurv er nok det, jeg vil anbefale i dag. Man kan også bestille en picnic-pose hos Det Lille Røgeri i Voervadsbro. Den skal dog bestilles tre dage i forvejen.

Der er også mulighed for at gå en tur rundt om søren.

Ud over Blidsø og Nedenskov Sø kan man bade i Karlsø tæt på Bryrup og i Naldal Sø tæt på Vestbirk.

Det sidste skud på stammen af badesøer er Ring Sø i Brædstrup.

Her blev der i foråret 2017 etableret en stor u-formet badebro og toiletfaciliteter, og stranden blev udvidet.

Badning i Ring Sø har de seneste par uger været udfordret af tilstedeværelsen af blågrøn-alger, og kommunen frarådede derfor badning.

Nu er advarselsskiltene imidlertid igen blevet pillet ned.

Hvis man i øvrigt har lyst til besøg i naturen, kan man blive inspireret af hjemmesiden www.hemmeligesteder.dk, hvor Lars Svane fra Østbirk kommer med gode ideer til naturture i lokalområdet.

Annonce
Jens Amtoft
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce