Annonce
Østjylland

Ugens Loppefund: Det er jo en pædofil nisse!

Skandalen kunne sikkert være undgået, hvis ikke nissefar havde smilet så skælmsk. Foto: Axel Schütt
Det udløste en større shitstorm, da Coop i 2013 stillede denne julepynt frem på hylderne. Hvad er det dog, nissefar har gang i, lød spørgsmålet fra kunderne
Annonce

Højtid: Kan du huske nissen her på billedet?

Den dannede tilbage i 2013 ramme om en kortvarig, men underholdende juleskandale.

Figuren blev solgt i Coops butikker under navnet "Nissefar med barn", og umiddelbart er det da også bare nissefar, der drillende løfter en gave så højt, at nissebarnet ikke kan nå den.

Men rigtig mange kunder fik associationer i en helt anden retning ved synet af nissefars fjogede grin, rødmende kinder og så det lille nissebarn med hovedet begravet i nissefars skridt.

Nissen er jo pædofil? Hvad bilder I jer ind?

Mit julepynt skal ikke forestille oralsex!

Sådan lød et par af reaktionerne på facebook, og snart kunne alle nynne med på "Det' sørme, det' sandt, en shitstorm."

Ugens Loppefund

  • I sin fritid er redaktionens Jesper Bech Pedersen en passioneret loppejæger.
  • Det er spændingen ved skattejagten, der driver værket, snarere end nogen egentlig forstand på design og sjældenheder.
  • Blind høne kan dog også finde korn, og her på siden kan du hver uge se, hvad skattejagten fører med sig og få tips til, hvad tingene kan sælges videre for, hvis du selv skulle være så heldig at have de samme skatte stående hjemme i skabet.

Annonce

Coop beklagede

Efter få dage i handlen valgte Coop 30. oktober at trække pyntenissen tilbage.

- Vi har valgt at trække denne figur tilbage her til formiddag efter den voldsomme kritik, der har været på Facebook de seneste 12 timer, udtalte Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, til Ekstra Bladet.

- Vi havde slet ikke tænkt på, at figuren kunne opfattes anderledes, end den var tænkt. Vi opfatter den som en relativt sød figur med en dreng, der griber op efter en gave, som julemanden holder over sit hoved, supplerede han.

Annonce

Hvad er den værd?

Da det blev meldt offentligt ud, at nissen skulle fjernes fra hylderne, susede en af mine kolleger over i en nærliggende Kvickly, hvor han nåede at købe et eksemplar.

Det er den nisse, der er her på billederne, og han er derfor handlet til nypris (69,95). Det er svært at sige, hvad den ville kunne sælges videre for, men der skal nok sidde nogle stykker derude i julelandet, som vil betale for at kunne pynte op med den lumre nisse.

Når noget bliver trukket tilbage fra markedet på denne måde, bliver det per definition interessant at eje, fordi det både er sjældent og forbudt.

Jeg vurderer, at den vil kunne indbringe 100-150 kroner, måske endda lidt mere.

Ideen har næppe været at lave en pædofil nisse, men det er svært at komme uden om, at det er det, det ligner. Foto: Axel Schütt
Fra denne vinkel kan man bedre se, hvad producenten har tænkt sig. Foto: Axel Schütt.
Tegning: Nex
Journalist Jesper Bech Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce