Annonce
Horsens

Ugens debat: Hvad synes du om Black Friday?

Fredag 23. november går det løs med Black Friday - et amerikansk fænomen, der i dén grad har vundet indpas i Danmark. Arkivfoto: Lars Juul

Horsens: Fredag kl. 00.01 går jagten ind på knaldtilbud, når det amerikanske fænomen Black Friday rammer os. Vi har på Facebook spurgt Folkebladets brugere: "Hvad synes du om Black Friday? Og benytter du selv dagen til at jagte gode tilbud?"

Maria Uhrenfeldt:

I USA er det rigtig godt, der kan man tale om gode priser den dag, og mange får købt alle deres julegaver. Herhjemme kan man ikke rigtig mærke det. Priserne er næsten de samme, og det er kun få ting, som er sat meget ned, og så synes jeg, at det er lidt noget pjat.

Maibritt Høgh Jensen:

Det er noget opreklameret fis. Oftest er der sølle 20 procent at spare. Sjældent nogen megatilbud.

Marta Leth Kaack:

For det første er det blevet til Black November, og for det andet er det ikke supertilbud med 20-25 pct. rabat. Det er der jo i forvejen, men hey, mennesker falder jo pladask for hysteriet, så butikkerne er ligeglade.

Tanja Sørensen:

I love it! Det er en god dag at købe julegaver på! Men man skal passe på ikke at blive snydt. Det er vigtigt at have holdt øje med normalprisen inden. Butikkerne kan godt finde på at lave den om.

Heidi Langkjær:

Jeg kan ikke rigtig se fidusen i det... Jeg holder mig helst væk den dag. For mange er det nok en god idé, men jeg sparer endnu mere ved at handle for eksempel julegaverne i oktober.

Jannie Guldhammer Christiansen:

Er man forberedt og kender normalpris på varen, kan det godt betale sig at slå til på Single Day (11. november, red.) og Black Friday.

Annie Simonsen:

Helt tåbeligt! Sælg dog varerne til "normal pris". Så vi alle kan handle, når muligheden er tilstede.

Klaus Skjærlund:

En rigtig god idé - og festligt!

Fakta om Black Friday:

Black Friday er fredag efter Thanksgiving i USA - Thanksgiving er den fjerde torsdag i november. Ofte betragtes dagen som begyndelsen på julehandlen.

Dagen har siden 2005 været den travleste indkøbsdag i USA.

Begrebet Black Friday stammer oprindeligt fra Philadelphia, hvor det blev brugt til at beskrive den voldsomme trafik af fodgængere og biler, som opstod dagen efter Thanksgiving. Brugen af navnet begyndte før 1961 i Philadelphia-området og vandt bredere indpas uden for Philadelphia omkring 1975.

Senere indførte detailhandelsbranchen en alternativ forklaring: At detailhandlerne generelt ikke tjente penge fra januar til november, og Black Friday var en markering af det vendepunkt, hvor de begyndte at få sorte tal på bundlinjen.

Black Friday kædes ofte sammen med et lignende udsalg kaldet Cyber Monday, der afholdes på internettet tre dage senere.

I 2013 tog nogle danske webbutikker de indledende skridt til at indføre Black Friday i Danmark. Det blev fulgt op året efter af flere danske butikker og varehuse, der brugte dagen til at promovere særlige tilbud.

I 2015 fik Black Friday for alvor sit gennembrud i Danmark og slog rekorden for største handelsdag nogensinde i dansk historie, hvis man måler på omsætning gennem dankortet på en enkeltstående dag.

Kilde: Wikipedia

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce