Annonce
Erhverv

UG metal har styr på miljøet

UG metal - TH. Udengaards Metalstøberi i Hedensted er klædt på til dialog med kunderne om miljøhåndtering efter pres fra Erhvervshus Midtjylland.

HEDENSTED: De har fuldstændig styr på at støbe metal hos UG metal – TH Udengaards Metalstøberi.

Til gengæld var livscyklus og miljøhåndtering ikke på samme måde en spidskompetence. Indtil for nylig, hvor Erhvervshus Midtjyllands gentagne pres for at få virksomheden til at blive lige så dygtig på dette felt, bar frugt.

- Kunderne stiller større og større krav til miljøhåndtering, men vi har jo altid travlt, så først da virksomhedskonsulenten fra erhvervshuset fik skubbet os ud af hamsterhjulet, gik vi i gang, siger direktør og ejer Mikkel Udengaard.

Han er 3. generation i spidsen for virksomheden, der har 21 medarbejdere og producerer metalstøbegods i bronze og aluminium til danske og internationale kunder i blandt andet offshore- og bygningsindustrien.

Det var nødvendigt for UG metal at få eksterne konsulenters briller på miljøhåndteringen, mente både virksomheden og Erhvervshus Midtjylland, som har medfinansieret konsulenterne.

Hele virksomhedens cyklus fra de første råvarer kommer ind, til det færdige produkt forlader fabrikken, samt det, der kommer op af skorstenen, er nu kortlagt.

Resultatet er ændring af rutiner for eksempel affaldssortering og en ihærdig indsats for at mindske spild plus en miljøhåndbog med konkrete mål. Alle medarbejdere har været på interne kurser og er gået helhjertet ind i processen, og på ugentlige tavlemøder følges op på målene.

Indsatsen går rigtig godt i spænd med virksomhedens miljøcertificering og giver UG metal en fordel i konkurrencen med andre støberier.

- Kunderne efterspørger, at vi har fuldstændig styr på miljøhåndteringen, og vi stiller de samme krav til vores leverandører. For nylig sad vi med en kunde, som stillede skarpe spørgsmål til det, og vi remsede alt det, vi gør, op, og så var de tilfredse, siger Mikkel Udengaard.

Han forventer, at den tid og de penge, UG metal har brugt på processen, er en god investering, som vil afspejle sig på bundlinjen de kommende år.

- Kunderne stiller større og større krav til miljøhåndtering, men vi har jo altid travlt, så først da virksomhedskonsulenten fra erhvervshuset fik skubbet os ud af hamsterhjulet, gik vi i gang, siger direktør og ejer af UG Metal, Mikkel Udengaard. Pressefoto
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce