Annonce
Erhverv

Uenighed om lokal hjælpepakke: Her er kompromiset til erhvervslivet

Udvalget for politisk koordination og økonomi besluttede torsdag at hjælpe trænge firmaer på grund af corona-krisen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Alle kommunens ubetalte regninger over 10.000 kr. bliver i dag betalt op til 30 dage før tid for at hjælpe trængte firmaer. Mindre regninger bliver betalt ved anmodning.

Hedensted: Allerede inden udvalget for politisk koordination og økonomi i Hedensted Kommune torsdag holdt et ekstraordinært videomøde med ét punkt på dagsordenen, lå det fast, at det ville resultere i en lille hjælpepakke til det lokale erhvervsliv.

Spørgsmålet var blot, i hvilken form den ville tage sig ud.

For mens Venstre som tidligere nævnt i Folkebladet havde foreslået at sløjfe den gængse betalingsfrist på 30 dage og i stedet straks betale alle sine kreditorer, var oplægget fra Socialdemokratiet og økonomiafdelingen, at den praksis først skulle indføres på nye regninger.

Ræsonnementet lød, at betalingsdatoen på de tusindvis af ubetalte fakturaer på ca. 60 mio. kr. om måneden i så fald skulle ændres manuelt, hvorfor det ville blive for arbejdstung en opgave.

Derfor mødtes udvalget, som også er repræsenteret ved Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendomkraterne, et sted på midten og vedtog en løsning, hvor alle regninger over 10.000 kr. straks betales.

Har man som kreditor et beløb på under 10.000 kr. til gode, kan man i stedet henvende sig til kommunen med ønsket om en straksbetaling.

Ideen med initiativet er at hjælpe de erhvervsdrivende, som på grund af nedlukningen af landet er kommet i pludselige likviditetsproblemer.

Som en ekstra hjælp ligger det også i beslutningen, at Hedensted Kommune stopper med at udsende rykkere.

Den nye procedure løber som udgangspunkt frem til 1. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce