Annonce
Horsens

Uenighed om hund udviklede sig: 26-årig sigtes for at have påkørt to mænd

Arkivfoto

Tvingstrup: To horsensianske mænd på hhv. 25 og 29 år brækkede begge et ben, da de søndag aften blev påkørt i krydset mellem Gl. Aarhusvej og Serridslevvej ved Tvingstrup nord for Horsens.

Ifølge politikommissær Mick Clausen fra Sydøstjyllands Politi var det formentlig uoverensstemmelser omkring en hund, der udviklede sig, da tre mænd mødtes i krydset omkring kl. 20.20 søndag aften.

- Uoverensstemmelserne udviklede sig, så den ene mand til sidst satte sig i sin bil og påkørte de to andre mænd. De brækkede formentlig benene, mens den tredje mand stak af fra stedet, fortæller Mick Clausen.

Gerningsmanden blev efterlyst med signalement fra de to mænd, der var kommet til skade, og kl. 23.37 kunne Østjyllands Politi anholde en 26-årig mand fra Herning, som man sigter for at have påkørt de to.

Efterforskningsleder Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi bekræfter, at en person er anholdt.

- Men vi efterforsker videre i sagen, og jeg kan endnu ikke sige, om han skal fremstilles i grundlovsforhør. Vi forsøger at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, siger Lars Peter Madsen, som er meget fåmælt omkring de tre mænds indbyrdes forhold og om årsagen til episoden.

- Det kan vi ikke sige så meget om endnu, lyder det fra efterforskningslederen mandag formiddag.

Mandag eftermiddag oplyste Lars Peter Madsen, at den 26-årige er blevet løsladt efter endt afhøring. Han er dog stadig sigtet i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Frihedsrettigheder har en pris

Den personlige frihed er ukrænkelig. Det siger Grundloven, og det er et ualmindeligt godt princip, som hele vores samfund bygger på. Som fri presse er vi de første til at forfægte ytringsfriheden, som er en anden af de helt grundlæggende frihedsrettigheder i Danmark. Men frihed kan også have en pris. Det så vi i denne uge, da Retten i Horsens varetægtsfængslede en mand, der er ramt af demens. Han er sigtet for over 40 forhold: røveri, vold, trusler, hærværk, tyverier m.m., alle begået på Endelave og alle i perioden mellem juli og nu. Sagen er dybt ulykkelig for alle involverede, og et meget stort spørgsmål tårner sig op, efter manden er blevet varetægtsfængslet: Hvordan kan det komme dertil, at det er retten, der skal løse et problem, der i bund og grund handler om sygdom? Svaret er, at det kan det, når en mand har besluttet sig for, at han ikke vil flytte fra sit hjem. At han har den ret, har de fleste utrolig meget sympati for. Alligevel nager tvivlen, når en beslutning som i dette tilfælde har vidtrækkende konsekvenser for ham selv, de pårørende, naboer, hjemmeplejen, politiet, retssystemet og mennesker, han træffer på sin vej. Vi har lovgivning, som i ganske særlige tilfælde og under ganske særlige omstændigheder tillader, at mennesker bliver tvangsindlagt til psykiatrisk behandling. Og vi har lovgivning, som i ganske særlige tilfælde og under ganske særlige omstændigheder tillader, at mennesker bliver tvangsflyttet fra deres hjem til en institution. Der er gode grunde til, at reglerne kun åbner en smal sprække for handling, for det er altid farligt at gradbøje frihed. Også selv om en enkelt sag, hvor rigtig mange parter har gjort en stor indsats for at hjælp en syg mand, ender i et offentligt grundlovsforhør. Den udgang er ubehagelig, men nødvendig for at værne om frihedsrettighederne. For mig personligt betyder sagen, at jeg vil undersøge, hvordan jeg kan lave en fremtidsfuldmagt, som giver mine pårørende den bedst opnåelige mulighed for at træffe beslutninger på mine vegne, hvis jeg skulle blive ramt af demens. For det kan ske for os alle.

Annonce