Annonce
Odder

Uenighed i Odder: Rød fløj er ude af budgetforhandlinger

Lone Jakobi og Socialdemokratiet ville som minimum have fjernet hverdagseffektiviseringerne på området for børn fra 0 til 15 år. Arkivfoto
Politikerne bør prioritere i stedet for at bruge grønthøsteren. Det mener SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet, som ikke kunne acceptere Venstres oplæg om at fastholde effektiviseringer på én procent. Dermed er der lagt op til borgerligt budget.
Annonce

Odder: Der var ikke så meget andet at gøre end at gå.

Ordene kommer fra SF's byrådsmedlem Marianne Hundebøll, der mandag eftermiddag forlod forhandlingerne om næste års budget sammen med Ditte Marie Thejsen fra Enhedslisten. Nogle få minutter senere gjorde socialdemokraten Lone Jakobi de to selskab.

De øvrige partier, Venstre, Konservative, Radikale og Dansk Folkeparti forhandler ifølge avisens oplysninger stadig.

På forhånd var der lagt op til, at de såkaldte hverdagseffektiviseringer ville blive et stridspunkt.

Men hverken SF, Enhedslisten eller Socialdemokratiet vil fortsætte med hverdagseffektiviseringerne. De er på en procent, men det er op til skoler, børnehaver mv. selv at finde ud af, hvor de vil spare.

- Vi mener ikke, det fungerer efter hensigten. Hverdagseffektiviseringerne er jo ikke et udtryk for en politisk prioritering. Og til næste års budget vil vi gerne have lavet et katalog over, hvad Odder Kommune ikke længere skal lave. Det er på tide, vi laver politiske prioriteringer på det her område, siger Lone Jakobi.

Annonce

S vil starte med børnene

Socialdemokraterne var dog klar til at acceptere, at effektiviseringerne fortsatte på nogle områder.

- Men ikke på dagtilbud, skoler og sfo'er. 0 til 15-årsområdet var for os stedet at starte med at fjerne effektiviseringerne. Det var en klar prioritering, og politik er prioritering. Vi har lavet et fuldt budgetoplæg, hvor vi sløjfer effektiviseringerne på det område, siger Lone Jakobi.

Når partierne er ude af forhandlingerne, får de ikke indflydelse, erkender Ditte Marie Thejsen (EL).

- Vi er ret bekymrede for, at der ikke kommer nok fokus på det grønne og klima. Men vi nåede aldrig at drøfte det, fordi hverdagseffektiviseringerne kom til at skille os, siger hun.

SF's Marianne Hundebøll er enig med Lone Jakobi i, at det skal være politikerne, der prioriterer.

- Og så har vi vedtaget, at forvaltningen skal finde andre veje end at spare. Det arbejde er ikke blevet lavet, siger Marianne Hundebøll.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce