Annonce
Odder

Uenighed i byråd om rækkehuse - borgmester måtte tysse på højrøstede borgere

Beboerne vil helst ikke have ændret deres område, men et flertal i byrådet vedtog at sende et lokalplantillæg i høring. Arkivfoto

Borgmester måtte bede højrøstede borgere om at dæmpe sig på byrådsmøde. De er utilfredse med, at der måske skal bygges rækkehuse i et område ved Hou, hvor de selv har et parcelhus.

Annonce

Hou: Skal der bygges små rækkehuse i området Hou Strandpark lige uden for byen? Det kommer byrådet til at tage stilling til om nogle uger, og på forhånd er politikerne blevet kontaktet af en række beboere, som ikke vil have rækkehuse.

De bor selv i parcelhuse og foretrækker, at området bliver ved med at bestå af parcelhuse.

På et byrådsmøde tirsdag aften vedtog byrådet dog at sende et forslag om at ændre området i høring i otte uger. Men Dansk Folkepartis John Rosenhøj stemte imod, det samme gjorde venstremanden Finn Thranum, der selv bor i Hou.

Resten af byrådet var enige om, at man kan tage stilling, når høringsperioden er overstået. Flere var dog på forhånd positivt stemte overfor rækkehuse i området.

- Der er stigende behov for mindre boliger i det danske samfund, også dermed også i Odder Kommune. Så må vi høre de argumenter, der er imod, sagde Ole Lyngby Pedersen (V), der er formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget.

Hou Strandpark

Området ligger mellem Hovvej, Spøttrup Strandvej og Hølkenvej. I juni 2008 blev lokalplan 5025b vedtaget, den gjorde det muligt at omdanne et landbrugsareal om til boligområde.Sidste efterår bad ejeren af området om at få gennemført ændringerne. De består primært i, at der i en del af området må opføres op til 38 rækkehuse eller op til 17 parcelhusgrunde.

Mandag aften vedtog byrådet at sende tillæg til 1 til lokalplan 5035b i høring. Høringsfasen varer otte uger.

Annonce

Privat udstykning

Området blev i 2008 lavet om fra landbrugsareal til et boligområde via lokalplan 5025b. Efterfølgende fik området navnet Hou Strandpark, og der er bygget en del parcelhuse. Men der er stadig en del af arealet, der ikke er bygget på.

- Første gang, jeg hørte om den sag, fik jeg at vide, at det ikke kunne lade sig gøre at sælge boliger. Så fik jeg en mail om, at det aldrig har været prøvet at sælge de her grunde. Er det rigtigt, at det aldrig har været sat til salg, så kan man ikke vide, om det ikke kunne sælge som almindelige parcelhus. Det er noget, jeg vil dyrke undervejs i høringen. Det er meget afgørende for mig. Så må vi se, om det skal stemmes igennem eller ej, sagde Niels Rosenberg (K).

Det fik tilhørerne til at røre på sig og småmumle kommentarer. Det er nemlig grundejerforeningen, der har sendt en mail til alle politikerne. Heri står der bl.a., at fordi en del af området aldrig har været byggemodnet, så har grundene aldrig været sat til salg.

Annonce

Tilhørerne blev afbrudt

John Rosenhøj ville ikke have forslaget i høring. For det vil ændre området markant og ændrer de forudsætninger, beboerne har købt på.

- Er vi som byråd valg til at tilfredsstille en enkelt lodsejer, eller skal vi lytte til grundejere og borgere, som det her berører, spurgte han.

Det fik tilhørerne til at klappe, og så brød borgmester Uffe Jensen ind med en skarp reprimande til tilhørerne.

- Man må ikke her i byrådssalen hverken sige buh eller bæh eller klappe. Gør I det igen, så bliver jeg nødt til at stoppe mødet, indtil I har forladt byrådssalen, sagde han, og det fik tilhørerne til at klappe i under resten af debatten.

Finn Thranum fortalte, hvorfor han er imod at lave om på planerne for Hou Strandpark.

- Det ændrer da radikalt på en udstykning, når man ændrer byggegrundene fra 800 kvm til 350 kvm. Og man kan se på det brev, vi har fået fra grundejerne, at de er helt uenige med os. Så ser jeg ingen grund til at tilgodese en bygherre for at skabe flere boliger, der må lægge mere omsætning og langt mere profit i, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce