Annonce
Erhverv

Udviklingspark stikker finger i jorden: Ansætter ingen ny direktør foreløbig

Bestyrelsen bag Vius Bering Innovation Park med Kirsten Bundgaard i spidsen har valgt ikke at ansætte en ny direktør for udviklingsparken foreløbig. Foto: Vitus Bering Innovation Park
Bestyrelsen bag Vitus Bering Innovation Park vil vente med at ansætte ny direktør, til den har været i dialog med sine interessenter om udviklingsparkens fremtid.
Annonce

Horsens: Hvis Ulla Sparre torsdag ved sin afskedsreception havde valgt at give sin afløser nogle gode råd med på vej vejen, ville de være kommet til at flagre i luften i en rum tid.

Der findes nemlig tidligst en afløser til den afgående direktør for Vitus Bering Innovation Park (VBI Park) på den anden side af sommerferien 2020.

Det fortæller Kirsten Bundgaard, bestyrelsesformand for VBI Park.

- Vi vil rigtig gerne i dialog med en række interessenter i Horsens, om hvordan vi kan komme til at stå stærkere omkring iværksætteri i Horsens. At vores direktør har valgt at søge nye udfordringer, giver et vindue til at undersøge, hvordan vi kan gør noget mere eller noget andet, når vi skal ned på Campusgrunden, siger Kirsten Bundgaard.

Ulla Sparre, der skal stå i spidsen for Den Danske Vandklynge, stopper i VBI Park ved årsskiftet.

Vitus Bering Innovation Park

Vitus Bering Innovation Park (VBI Park) er en udviklingspark på Chr. M. Østergaards Vej, hvor uddannelse, erhverv og kapital er samlet under samme tag.

Parken er skabt for at give virksomhederne de bedste rammer for vækst. Den fordrer et udviklingsmiljø og søger at facilitere kontakt mellem studiemiljø og erhvervsmiljø.

VBI Park er ejet 60 procent af VIA University College og 40 procent af Insero Horsens.

Parken er opkaldt efter Horsens' mest berømte bysbarn, den historiske opdagelsesrejsende Vitus Jonassen Bering, der blev født i Horsens i 1681.

VBI Park åbnede dørene i efteråret 2009 og flytter efter planen til Campusgrunden i 2021.

Annonce

Rykker til Campus i 2021

VBI Park, der er ejet 60 procent af VIA University College og 40 procent af Insero Horsens, er et innovationsmiljø, hvor uddannelse, erhverv og iværksættere bor side om side. Parken har i dag til huse på Chr. M. Østergaards Vej, men i 2021 flytter den til nye omgivelser på Campusgrunden.

Her skal VBI Park være en del af et storstilet studie- og teknologimiljø, og det er i den anledning, at bestyrelsen nu vil holde direktørposten åben, mens den vil forsøge at afklare, hvordan VBI Park kan blive endnu bedre til at løfte sit formål i fremtiden.

- Nærheden til hinanden og placeringen på Campusgrunden skaber et super potentiale for at opnå fremdrift, øget energi og styrkede arbejdsfællesskaber omkring studerende og virksomheder i Horsens. Vi skal have bragt de studerende mere i spil, vidensmiljøerne mere i spil og vores laboratoriemiljøer mere i spil, siger Kirsten Bundgaard.

Annonce

Midlertidigt setup

For at blive klogere på, hvordan man kan gøre det, vil bestyrelsen gå i dialog med blandt andre Business Horsens, Erhvervshus Midtjylland og byens uddannelsesinstitutioner.

- Det kan give anledning til, at der er nogle andre kompetencer eller en ny profil, vi skal efterspørge hos en ny direktør, siger Kirsten Bundgaard, der ikke på nuværende tidspunkt kan sige, hvornår der skal ansættes en ny direktør.

- Vi har lavet et setup, hvor vi løfter de opgaver, Ulla Sparre har løftet ind til nu, i et samarbejde mellem VIA, Insero Horsens og teamet hos VBI. Sådan kan det være frem til sommerferien, men hvad der sker derefter, ved jeg ikke. Vi kommer ikke nødvendigvis til at være uden direktør i halvandet år, siger hun.

Ulla Sparre stopper ved årskiftet som direktør for Vitus Bering Innovation Park efter seks år på posten. Arkivfoto: Morten Marboe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandskadet Rådhusgade-ejendom genopføres: Vi er fortrøstningsfulde og arbejder på løsninger

Horsens

Lettet chauffør efter krav om mundbind i bybusserne i Horsens: Bedre sent end aldrig

Annonce