Annonce
Brædstrup

Udvikling vil fortsætte: Borgmester ser fortsat vækst i Brædstrup

Borgmester Peter Sørensen tog det første spadestik, da byggeriet af Krohaven gik i gang sidste efterår. Han forventer, at den gode udvikling vil fortsætte i Brædstrup i mange år fremover. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Borgmester Peter Sørensen glæder sig over den store udvikling, som Brædstrup gennemgår i disse år. Han forudser, at væksten vil fortsætte, både med nye virksomheder og flere boligprojekter. Problemet med manglende byggegrunde vil også løse sig, lover han.
Annonce

Brædstrup: Brædstrup er under forvandling i disse år, og særligt i år er der heftig aktivitet på byggepladserne.

Lige i øjeblikket bygges der nye boliger i de nye kvarterer Krohaven og Sønderhaven, men der bygges også huse i Ring Søpark og i udstykningen Galgehøj/Fredsbovej.

Derudover udvider flere af byens virksomheder. Ifølge avisen optælling er der således blevet investeret for cirka 560 mio. kr. de seneste tre år i Brædstrup. Den udvikling glæder borgmester Peter Sørensen (S), fordi man kun skal få år tilbage, hvor byen sukkede efter vækst og nye tilflyttere.

- Det er glædeligt med den positive udvikling i Brædstrup, men i sig selv er tallet ikke overraskende. Jeg synes, det viser, at vi i kommunen fra vest til øst og fra nord til syd prøver at skaffe gode rammebetingelser for bosætning. Det viser, at det også kan lade sig gøre i den vestlige del af kommunen, som ellers linker op til op til nogle andre områder i Jylland, hvor tingene ikke går så stærkt, siger Peter Sørensen.

Annonce

Begejstring smitter

Borgmesteren mener, at den gode udvikling skyldes, at investorerne har fået en tro på Brædstrup. Samtidig er flere lokale aktører også blevet bedre til at italesætte de positive ting, der er ved byen.

- Hvis der er en lokal begejstring for det sted, hvor man bor, så smitter det. Det giver andre lyst til at være en del af den begejstring. Hvis man er god til at fortælle om de ting, der er vigtige for folk i deres område, og så arbejde på de ting, som ikke fungerer. Det er man dygtig til i Brædstrup. I stedet for kun at tale om hullerne i vejene, taler man om både hullet i vejen, men også om de ting, som fungerer godt i byen. Derfor er jeg overbevist om, at de gode tider vil fortsætte i Brædstrup, siger Peter Sørensen.

Annonce

Mere udvikling på vej


Hvis der er en lokal begejstring for det sted, hvor man bor, så smitter det. Det giver andre lyst til at være en del af den begejstring.

Peter Sørensen


Han oplyser, at man i Horsens Kommune i øjeblikket arbejder på flere boligprojekter, men også virksomheder har blikket rettet mod Brædstrup.

- Jeg kan sige, at der er virksomheder, der i øjeblikket overvejer at bosætte sig i Brædstrup. Ligesom med Vilofoss er det bare noget, som tager lang tid. Corona har ikke gjort det nemmere, men der er stadig virksomheder, der tænker på Brædstrup, næste gang de skal virksomhedsplacere.

Han forventer også, at der vil komme nye boligprojekter og mere byfornyelse i Brædstrup fremover.

- Byfornyelsen og nye projekter skal helst bæres af private investeringer. Derudover er der på den mellemlange bane nogle områder i Brædstrup, som skal byfornyes, og det ved jeg, at der er nogle, der er ved at kigge på, siger borgmesteren.

Annonce

Byggegrunde kommer

Lokalt har der været rejst bekymring om, at byen snart mangler byggegrunde til nye husbyggere, men tingene skal komme til den rette tid, understreger borgmesteren.

- Nu er der er et par hundrede boliger, der er på vej, og de skal lige kaperes først. Når det er åbnet og beboet, giver det grundlag for nye investeringer. Den jord, der er i kommuneplanen, er der forhåbentlig nogle, der vil realisere, når markedet er klar til det. Jeg tror, at der inden for et år til halvandet er nogle, hvis jord der bliver realiserbar, fordi der ikke er mere at bygge på. Så jeg er sikker på, at det kommer af sig selv, siger Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce