Annonce
Odder

Udvikling: Lokalråd hjælper mødesteder

Gylling Forsamlingshus huser alt fra metalkoncerter til banko, og huset har fået støtte af kommunens lokalråd. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Der er støtte til biodiversitet, udendørs parkour og meget andet. Kommunens lokalråd har valgt 11 projekter ud.
Annonce

Odder:  Selv om foreningslivet er på ufrivillig pause, kribler mange frivillige efter at komme i gang. De får opbakning fra kommunens lokalråd, som netop har fordelt en stor pose penge, der især går til forsamlingshuse og andre mødesteder. Det oplyser lokalrådene i en pressemeddelelse.

16 ansøgninger modtog kommunens lokalråd fra borgergrupper rundt omkring i kommunen – og selv om de ville ønske, at de kunne hjælpe dem alle, måtte de igennem en hård udvælgelsesproces via et online fordelingsmøde for at få pengeposen til at række.

I sidste ende kan 11 projekter se frem til at modtage penge fra kommunen gennem lokalrådene. Her stikker de lokale forsamlingshuse og mødesteder ud som dem, der får mest støtte.

Begrundelsen for dette er ifølge lokalrådene, at et godt fungerende samlingspunkt i landsbyerne er vigtigt for virkelysten blandt de frivillige borgergrupper og aktiviteter i områderne.

Annonce

Fillerup laver fælleshus

Det er noget, som har manglet i Fillerup, men nu er ved at blive realiseret af byens beboerforening. De har lejet sig ind i den tidligere kantine ved Ålykke og gået i gang med et større renoveringsarbejde. Projektet, som mange frivillige allerede har lagt mange timer i, kan se frem til at modtage 50.000 kroner til det videre arbejde med at omdanne kantinen til et fælleshus.

De fik penge

 • Foreningen Frysehuset Aalstrup: 4.735 kroner til ny flagstang
 • Boulstrup Lokalråd: 12.000 kroner til transportabelt toilet i Kastanjehaven
 • Boulstrup Forsamlingshus: 40.000 kroner til renovering af afløb
 • Fillerup Beboerforening: 50.000 kroner til fælleshus
 • Gylling Forsamlingshus: 40.000 kroner til nye gulve
 • Gylling Lokalråd: 25.000 kroner til øget biodiversitet
 • Hundslund Hallen: 40.000 kroner til projekter for udendørsområdet
 • Krydsfelt-Norsminde: 10.000 kroner til fleksibelt samlingsrum
 • Neder Randlev og Omegns Borgerforening: 40.000 kroner til ny legeplads
 • Randlev Lokalråd: 15.000 kroner til formidlingsprojekt om St. St. Blicher
 • Lokalrådet for Ørting-Falling Sogne: 40.000 kroner til naturprojekt ved Oldermandshøjen

Derudover får forsamlingshusene i Gylling og Boulstrup tilskud på 40.000 kroner til tiltrængte renoveringer, mens man i Norsminde får et nyt telt til sommerens fællesspisninger, den årlige havnefest og andre sociale arrangementer.

Og så kan man endelig få ladet vandet til sociale arrangementer i Kastanjehaven i Boulstrup, som har fået tilskud til et transportabelt toilethus.

Der blev også fundet penge til projekter som mere biodiversitet i Gylling, et formidlingsprojekt om St. St. Blichers barndoms- og ungdomshjem i Randlev Præstegård, et udendørsområde ved Hundslund Hallen med parkour og fitness samt et større naturprojekt omkring Oldermandshøjen i Ørting og en ny legeplads i Neder Randlev.

I sidste ende blev 316.735 kroner uddelt af fordelingsrådet. Fordelingspuljen kan ansøges to gange årligt. Næste ansøgningsfrist er 1. august 2021, og interesserede kan kontakte lokalrådet i deres område for mere information.

Fordelingspuljen er finansieret af Odder Kommune og forvaltes af kommunens 12 lokalråd i fællesskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Butikkerne i Horsens om genåbning: Vi har aldrig været mere klar...

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Sport For abonnenter

Fredag mødes AC og VB igen: Hvem har mest på spil? Få svaret her

Annonce