Annonce
Læserbrev

Udvikling. Færgebyen Hou er udtryk for en dybt forældet tænkning

Læserbrev: Det virker helt surrealistisk at læse artiklen i Odder avis om et byggeprojekt for det byggefrie område ved Hou Færgehavn. Og ens fordomme i forhold til Odder Kommunes mere end kortsigtede udvikling/afviklingsvisioner for området bliver desværre mere end bekræftet.

Det er udtryk for en håbløs mangel på realistiske visioner for et kystnært område i klimasammenbruddets tidsalder.

Mere af det samme, flere boliger tæt på den nuværende kystlinje, kunne have været en åbenbaring for alverden for fyrre/halvtreds år siden.

Men ikke i 2019 hvor alle fremskrivninger opererer med 0,7 til 1,0 meters havvandstigning inden 2100, og hvor stormfloder vil skylle ind over allerede bebyggede arealer op til flere hundrede meter ind i landet.

Hvad tænker de såkaldte beslutningstagere på, når det ifølge alle fremskrivninger drejer sig om, at trække sårbar bebyggelse i klassisk forstand tilbage fra kystlinjen?

Det er en ommer af flere grunde. For det første fordi det sender et fuldstændigt uforskammet signal til de kommende generationer om, at flosklen ”det holder nok i min tid” er værdigrundlaget for megen af den politik, der praktiseres i det ganske danske land!

For det andet fordi arealet ved Hou færgehavn kunne bruges konstruktivt i den nødvendige omstillings tjeneste.

Man kunne tænke så progressivt og langsigtet, at man for alvor turde satse på den nye tids kystsamfund.

Turde erkende, at mere af det samme, fordi det kan betale sig her og nu, ikke har noget værdi i forhold til den udvikling hen imod reel bæredygtighed, som Odder Kommune også er en del af.

Turde erkende og melde ud rent politisk, at Hou og andre kystområder i Odder Kommune ikke kan forvente at forblive uberørt af klimaforandringernes hærgen.

Grunden ved færgehavnen skal derfor bruges til at skabe et bud på, hvordan kystsamfund i fremtiden kan forblive bosteder for mennesker og dyr:

Derfor skal arealerne ved færgehavnen kun sparsomt bebygges.

På søjler, der kan modstå stormfloder og andet, skal et Fremtidens Medborgerhus bygges.

Så stort, at Institut for reel Omstilling kan have til huse der.

Et institut, der har et nært samarbejde med Energi Akademiet på Samsø. Så stort, at en kombination af bibliotek og cafe kan være der.

Så stort, at lokaler til mindre erhvervsdrivende og folkeoplysning kan være der.

Så stort, at lokale borgere i tilfælde af den utænkelige stormflod kan søge tilflugt der og overleve! Den klassiske redningsbåd forankret på land. Det er sådanne tanker, Odder Kommune bliver nødt til at levere, hvis man som borger skal kunne tage den alvorligt.

Mere af det samme er selvmord for bebyggelsen Hou og den kystnære civilisation, som vi kender den!

Annonce
Bo Thyge Bisgaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Troels Lund Poulsen om finanslov: Det bliver en dyr omgang for lokale virksomhedsejere

Læserbrev: Den finanslov, som regeringen sammen med resten af venstrefløjen præsenterede forleden aften, bliver en dyr omgang for Danmark. I særdeleshed bliver den dyr for virksomhedsejere, der er placeret i landdistrikterne, for aftalen indebærer nemlig en tredobling af arveafgiften. Det betyder, at det kommer til at koste dyrt, hvis du ønsker at foretage et generationsskifte på din familieejede virksomhed. En virksomhed, du og din familie har startet. En virksomhed, du har betalt skat af. En virksomhed, der har skabt arbejdspladser. En virksomhed, der har skabt lokal vækst. Jeg synes ganske enkelt ikke, at et sådant indgreb er rimeligt over for de hårdtarbejdende danskere, der hver dag bidrager til at holde samfundets hjul kørende, og som nu ønsker at videregive deres hårde slid til en søn eller datter. Jeg synes ikke - modsat regeringen og co. - at en håndværksmester i en lokal vvs-virksomhed i Hedensted Kommune eller en bagermester med forretning i Horsens Kommune skal brandbeskattes, hvis de ønsker at foretage et generationsskifte. Det går ud over virksomhedernes kapital, og det kommer til at koste arbejdspladser og vækst - især i landdistrikterne. Det skader både den enkelte forretningsdrivende og hele Danmark. Jeg undres over, at regeringen og dens støttepartier har valgt at inkludere en tredobling af arveafgiften i deres finanslovsaftale. For det er ikke kun mig, Venstre og flere andre partier i blå blok, der har varslet imod et sådant indgreb. Også DI og Dansk Erhverv har advaret imod konsekvenserne ved at hæve arveafgiften for generationsskifte i familievirksomheder. Og så sent som i oktober udtrykte også fagbevægelsen i form af 3F og Dansk Metal bekymring ved at hæve afgiften. Det er bekymrende, at vi har en regering, som ikke lytter, når så mange store aktører på området råber vagt i gevær. Og det er bekymrende, at vi har en regering, som ikke ønsker vækst og velstand i hele landet. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at blå blok trækker i en anden retning, så det bliver nemmere og billigere at være virksomhedsejer frem for sværere og dyrere.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Annonce