Annonce
Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Budgetaftalen betyder, at Sportshallerne i Brædstrup kan få et garanteret lån til at udvide Skolehallen med et nyt springcenter. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad
Et samlet byråd er blevet enige om næste års budget for Horsens Kommune, og det betyder, at kommunen tilbyder et garanteret lån til en udvidelse af Skolehallen i Brædstrup. Derudover bød budgetaftalen blandt andet på ny julebelysning og en stor Thomas Dambo-trold til den kommende aktivitetspark.

Brædstrup:  Sportshallerne i Brædstrup har i mange år haft en udvidelse af Skolehallen med en springgrav på ønskelisten, og ønsket er nu lidt tættere på at blive opfyldt, efter partierne i Horsens byråd tirsdag blev enige om næste års kommunale budget.

Sportshallerne i Brædstrup søgte i marts om at få cirka 6,5 mio. kr. til et nyt springcenter med springgrav og en spejlsal og medfølgende faciliteter. Partierne i byrådet var imidlertid ikke indstillet på at give pengene som et tilskud. I stedet får Sportshallerne i Brædstrup et tilbud om et kommunalt garanteret lån, og det er der ifølge byrådsmedlem Jørgen Korshøj (V) en god grund til.

- Sportshallerne i Brædstrup er en selvejende institution, og så kan vi give et kommunalt garanteret lån, og dermed undgår vi, at det påvirker det kommunale anlægsloft. Det gør vi også mange andre steder i både Hovedgård og Østbirk, og vi gør det også til hal 3 i Forum. På den måde kommer der ikke et millionbeløb af i budgettet, men de får en lånegaranti, og dermed undgår vi at ramme anlægsloftet, siger Jørgen Korshøj.

Annonce

Hos Sportshallerne i Brædstrup er formand, Ole Schultz, tilfreds med, at byrådet vælger at give institutionen en økonomisk håndsrækning, og han tror, at lånet kan bane vejen for et springcenter.

- Vi er meget positive omkring det, og jeg tror, at vi nok skal få det hele til at falde i hak. Nu er der tale om et lån, så vi vil selvfølgelig gerne se betingelserne for lånet, inden vi tager stilling til, hvad der skal ske. Vi skal selvfølgelig have økonomi til at betale lånet tilbage, og selvom vi har en fin økonomi i Sportshallerne, så har vi heller ikke uanede midler til rådighed. Men jeg er sikker på, at vi nok finder en løsning, siger Ole Schultz.

Trold og julebelysning

Udover en lånegaranti til en udvidelse af Skolehallen indholder budgetaftalen midler til Brædstrup Lokalråd. Lokalrådet vil således fremover få 75.000 kr. om året til drift og en initiativpulje, der skal understøtte lokale ildsjæle i arbejdet med at fastholde tilflytningen til centerbyen.

Det lokale byrådsmedlem Jørgen Korshøj er glad for, at der er sat penge af til ny julebelysning i Brædstrup, som i mange år har været i en trist forfatning. Det skal være med til at sikre en driftig handelsgade i byen. Foto: Henrik C. Sandvad

Desuden afsættes 350.000 kr. til julebelysning i midtbyen, og endelig skal kommunen i dialog med Brædstrup Lokalråd, om Brædstrup skal være hjem for en Thomas Dambo-trold i familie med troldene på Langelinie. Her vil finansieringen ske inden for kultur- og civilsamfundsudvalgets anlægsramme.

- Jeg synes generelt, at man i Brædstrup kan være godt tilfreds med budgetaftalen. Der kommer penge til lokalrådet til drift af deres arbejde, og så glæder det mig, at der også er afsat penge til julebelysning. Der er mange forretninger i Brædstrup, og hvis vi gerne vil beholde en driftig handelsgade, er det også vigtigt, at der er et pænt julebelysning, så folk har lyst til at komme ind og bruge byens forretninger op mod jul, siger Jørgen Korshøj.

Annonce

Klostermølle

Venstre havde op til budgetforhandlingerne et ønske om at få undersøgt en model for, om kommunen kan tage ejerskab for og drive Klostermølle videre.

Jeg synes generelt, at man i Brædstrup kan være godt tilfreds med budgetaftalen. Der kommer penge til lokalrådet til drift af deres arbejde, og så glæder det mig, at der også er afsat penge til julebelysning.

Jørgen Korshøj (V), byrådsmedlem

Partierne er nu i stedet blevet enige om, at "byrådet kan drøfte muligheden for at etablere en selvejende enhed til den fortsatte drift, såfremt staten på forhånd har forestået fuld istandsættelse og afsat et rimeligt og permanent driftsbudget til overdragelse sammen med ejendommene", som det hedder i budgetaftalen.

Dermed er det stadig åbent, om kommunen skal overtage ejerskabet af Klostermølle, eller om den selvejende enhed både skal have ejerskab og stå for driften.

- Vi har aldrig ment, at kommunen bare skulle overtage Klostermølle, og så skulle der øses en masse millioner i det. Vi vil gerne bibeholde Klostermølle som et attraktivt udflugtsmål, og nu er vi enige om, at vi alle ønsker det. Derfor kan et samarbejde mellem staten og en selvejende enhed være en god idé, og fra kommunen vil vi gerne være med til at hjælpe en løsning på vej.

- Hvis staten vil overdrage bygningerne fuld istandsat, kan det godt være en god idé for kommunen at overtage Klostermølle. Nu har vi også afsat penge til GudenåStien, som skal gå fra Tinnet Krat til Randers fjord, og den vil også gå igennem Klostermølle. Så Klostermølle vil blive rigtig attraktiv sammen med Den Genfundne Bro og Vestbirk Vandkraftværk. Stien vil være med til at løfte hele det område, siger Jørgen Korshøj.

Annonce
Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

TRAFIK For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag

AC Horsens

AC Horsens-træner kunne ikke sige nej til fodboldeventyr: Kæresten bliver hjemme og passer hund, kat og hus

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Alle elever var klædt i sort, da den uundgåelige dag oprandt: Det er en sorgens dag

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Erhverv

70-årig murer fortsætter - og hans byggefirma er flyttet ind i en gammel mølle

Sport For abonnenter

Absurd lange ventetid på arbejdstilladelse: HIC har ventet 96 dage på grønt lys til amerikansk forstærkning og kan ikke få en forklaring af myndighederne

Indland

Chancen for at overleve hjertestop er ens i land og by: - Danskerne er fantastisk gode til at træde til 

Annonce