Annonce
Odder

Udveksling er billigere end efterskole

Det er en tradition for Rotary-udvekslingsstudenter at udveksle pins, som sættes på jakken, så folk kan se, at man er fra Rotary. Foto: Morten Pape
Rotary tager sociale hensyn, når de skal udvælge årets udvekslingsstudent.

Odder: Madeline Ottesen var 13 år, da hun fortalte sin mor, at hun altså godt kunne tænke sig at komme på udveksling.

- Jeg begyndte at undersøge mulighederne og kom så i tanke om Rotary, som min far var medlem af, da jeg var ung, siger Tabita Ottesen.

Madeline søgte derfor Rotary i Odder om at komme til Australien eller et af fire andre lande på hendes prioriteringsliste. Efter at have talt med de ansvarlige i Rotary blev hun valgt ud til at være moden nok til et år på den anden side af jorden.

- For os var det trygt, og så var det jo også sjovt, at vi samtidig skulle tage imod en genudveksling, siger Tabita Ottesen.

Annonce

Rotary

Rotary International er er en verdensomspændende organisation, der ifølge Rotarys egen hjemmeside består af Rotary klubber med ca. 1,2 mio. medlemmer i ca. 200 lande og geografiske områder. I Danmark er der ca. 10.000 medlemmer i 263 klubber (2019).

En rotaryklubs medlemmer er kvinder og mænd, som repræsenterer et bredt udsnit af det omgivende samfunds brancher og erhverv.

Ifølge hjemmesiden er et af Rotarys vigtigste formål er at arbejde for fred og forståelse, ikke kun på verdensplan, men også i de lokale samfund.

Ungdomsudvekslingen er en af Rotarys mærkesager, og er i virkeligheden et dansk initiativ, som har udviklet sig til at blive verdensomspændende, hvor næsten 8.000 unge verden over, udsendes af Rotary til et andet land.

Billigere end efterskole

Hvert år sender Rotary i Odder nemlig en ung ud i verden, og den unges familie forpligter sig så samtidig til at tage imod en udefra i minimum tre måneder.

Det koster omkring 40.000 kroner til flybilletter og forsikringer og omkring 15.000 kroner for en frivillig tur under opholdet, hvis man får en plads som udvekslingsstudent gennem Rotary.

Dermed er det faktisk billigere at være et år på den anden side af jorden end at gå på efterskole hjemme i Danmark.

Desuden betaler Rotary lommepenge.

- Vi kigger nemlig også på det sociale. Har vi eksempelvis to unge, der er lige kvalificerede, men hvor den ene kommer fra en familie, hvor et udvekslingsophold gennem os er eneste mulighed for, at den unge kommer ud, mens den anden unge kommer fra mere privilegerede kår, ja så vælger vi den første, siger Jette Lund Nielsen.

Der er ansøgning til næste rundes udsendelse 1. september via Rotary Odders hjemmeside.

Socialt ansvar

Alligevel kniber det ofte at få ansøgninger nok, siger Jette Lund Nielsen, der er councellor i Rotary og dermed ansvarlig for udvekslingen både ud af landet og ind.

Hun understreger, at det ikke er et krav, at ens forældre er medlem af Rotary for at man kan blive sendt ud.

- Næsten tværtimod, siger Jette Lund Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce