Annonce
Hedensted

Udvalgsformand: Vi taber, hver gang et barn ikke kan inkluderes

Ole Vind (V) mener ikke inklusionen har fejlet i Hedensted Kommune. Foto: Michael Svenningsen

Formand for Udvalget for Læring Ole Vind (V) mener ikke inklusionen har fejlet i Hedensted Kommune. Men han anerkender, at der er en aktuel udfordring på området.

Hedensted: Som omtalt bliver flere børn i Hedensted Kommune i dag sendt i specialtilbud end tidligere. Et faktum, der bl.a. presser skolernes økonomi. Men viser de seneste års udvikling på inklusionsområdet i Hedensted Kommune, at inklusions-projektet har fejlet?

Det spørgsmål har vi stillet formand for Udvalget for Læring Ole Vind (V).

- Nej, jeg synes omvendt, vi har gjort meget for, at inklusionen kan lykkes. Og det er også lykkedes langt hen ad vejen. Faktisk lige indtil for et års tid siden. Mange af de tiltag, vi har lavet har virket, og jeg synes, det er trist at konstatere, at kurven uden forklaring pludselig knækker efter seks-syv år, hvor det gik den anden vej, lyder det fra Ole Vind.

Men kan knækket tolkes som et udtryk for, at der er blevet inkluderet for meget i Hedensted Kommune?

- Jeg ved ikke, om man kan inkludere for meget. Jeg synes altid, vi taber, når vi siger til et barn, vi kan ikke have dig her og i stedet sender barnet i specialtilbud.

- Jeg tror på, at hvis vi havde fundet de rigtige værktøjer til inklusion, så ville der ikke være så mange børn i specialklasser i dag. Det er derfor, vi nu kigger hele specielområdet efter og diskuterer en varieret skoledag. Det er alt sammen greb og nye værktøjer, der kan hjælpe inklusionen på vej, svarer Ole Vind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce