Annonce
Brædstrup

Udvalgsformand: Skovvej har ingen trafikal betydning

Udvalgsforman Ole Pilgaard Andersen (DF) tror ikke på, at ejendomsværdien af husene falder, hvis Våbenholmsvej gøres privat. Arkivfoto

Naturen vil få det bedre og skatteborgerne spare penge, hvis Våbenholmsvej lukkes, mener formanden for teknik- og miljøudvalget i Horsens, Ole Pilgaard Andersen (DF).

Annonce

Føvling: Der vil være flere fordele end ulemper ved at overdrage skovvejen Våbenholmsvej til godsejeren på Mattrup Gods. Det mener formanden for teknik- og miljøudvalget i Horsens Kommune, Ole Pilgaard Andersen (DF) efter, at områdets naboer har tilkendegivet, at de vil gøre indsigelser mod byrådets foreløbige beslutning om at nedklassificere vejen fra offentlig til privat vej.

Ifølge formanden vil skovvejen stadig være offentlig tilgængelig for folk til fods og cyklister. Vejen vil også være tilgængelig i bil, hvis man har et ærinde, mens hesteryttere må kigge sig om efter en anden rute i skoven.

- Folk vil stadig kunne opleve skoven og naturen, og de kan færdes frit derude i henhold til naturbeskyttelseslovens regler, siger Ole Pilgaard Andesen.

Når der ikke er så meget trafik, vil det give en skøn mulighed for bedre at opleve naturen og det rige dyreliv.

Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget.
Annonce

Trafikal uden betydning

Udvalgsformanden mener, at det kun vil være en fordel at overdrage den 1,3 km lange skovvej til Mattrup Gods. I øjeblikket har Horsens Kommune nemlig forpligtelsen og udgiften til at holde vejen i god stand og farbar om vinteren. Den udgift vil overgå til godsejeren, Anders Steen Westenholz, hvis vejen bliver privat.

- Det er mange udgifter til en sekundær vej, der ikke har nogen nævneværdig trafikal betydning. Samtidig vil naturen dernede også få lidt mere ro, hvis der ikke kører så mange biler på vejen, siger Ole Pilgaard Andersen.

Han påpeger, at grunden til, at godsejeren denne gang har fået accept af et flertal i byrådet til at privatisere vejen, er, at der er væsentlig forskel på denne anmodning i forhold til tidligere. Tidligere har godsejeren ville lukke både Våbenholmsvej og Stidsmøllevej med en bom. Denne gang er det blot tale om Våbenholmsvej, hvor der vil komme et skilt.

- Som jeg ser det, er Stidsmøllevej en central vej, som der ikke kan blive tale om at lukke, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Hedensted For abonnenter

Butiksdetektiv fangede fire tyve samme dag: - Det er sørgeligt, men desværre ikke overraskende

Annonce