Annonce
Hedensted

Udvalgsformand kritiserer S-folder om budget: Den forskønner historien

Ole Vind mener, budgettet er hårdt for børneområdet. Foto: Michael Svenningsen
Skoleområdet skal spare både generelt og på grund af faldende børnetal, derfor mener udvalgsformand Ole Vind (V), at Socialdemokratiets folder om budgettet er misvisende.
Annonce

Hedensted: Formand for udvalget for læring, Venstres Ole Vind, kritiserer nu den folder, som Socialdemokratiet i Hedensted har uddelt til 6000 husstande i kommunen.

- Den beskriver budgettet som fantastisk, men glemmer at fortælle, hvor hård budgettet er ved børneområdet, forklarer Ole Vind, der er gruppeformand for Venstre og spidskandidat for partiet.

Som Folkebladet beskrev tirsdag, fortæller folderen, at kommunen står i en vanskelig økonomisk situation. Ifølge folderen har man således 30 millioner kr. mindre at gøre godt med i forhold til sidste år. I folderen beskrives de forbedringer, som budgetforliget alligevel har fået plads til,  heriblandt en post på 10 millioner kroner, der bliver tilført folkeskoleområdet.

Annonce

Skal spare på området

Men folderen beskriver ikke, at hele kommunen skal spare en halv procent om året hvert år de næste fire år, hvilket svarer til en besparelse i 2021 på 3,8 millioner kroner på læringsområdet. Den såkaldte demografimodel, der betyder, at skoleområdet får færre penge på grund af faldende elevtal, er heller ikke nævnt.

- Skoleområdet afleverer i 2021 13,5 millioner kroner til kommunekassen, fordi vi har haft faldende elevtal i to år. Vi får godt nok 10 millioner kr. i 2021, men samtidigt skal vi spare en halv procent plus have prisfremskrivningerne med, siger Ole Vind (V), der mener, at det samlet set giver et minus på skoleområdet.

Annonce

En dyr ny politik

Udvalgsformanden mener, at det særligt er problematisk på skoleområdet, fordi byrådet tilbage i august godkendte en ny skolepolitik, der samlet set koster 34 millioner kroner at realisere. Ifølge Ole Vind havde han en aftale med borgmesteren om, at skoleområdet i fire år ikke skulle levere penge til kommunekassen som følge af faldende børnetal for netop at kunne gennemføre politikken. Men den aftale kunne man ikke overholde, fordi kommunens økonomi var for stram, fortalte borgmester Kasper Glyngø ved andenbehandlingen af budgettet.

- Jeg er forundret over, at borgmesteren vælger at skyde valgkampen i gang et år før tiden. Hvis det havde handlet om en oplysningskampagne til borgene, så er det da fint, men folderen har mange mangler, blandt andet om hele finansieringsdelen, siger Ole Vind.


Folderen glemmer at fortælle, hvor hård budgettet er ved børneområdet.

Ole Vind (V)


Udvalget for læring skal nu i gang med at finde ud af, hvordan skolepolitikken kan gennemføres. Blandt andet skal udvalget kigge på 17 forslag til, hvor pengene kan findes, så man alligevel kan gennemføre den nye skolepolitik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
HH Elite

Danskerne overraskede alt og alle

Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce