Annonce
Debat

Udvalgsformand i replik om solceller: Der er mange vigtige hensyn at tage

Lene Tingleff. Arkivfoto

Læserbrev: Hedensted Byråd har i enighed vedtaget retningslinjer for større solcelleanlæg i det åbne land på baggrund af en række henvendelser fra lodsejere, der ønsker at leje deres jord ud til solcellefirmaer. En vanskelig sag, hvor vi balancerer mellem mange forskellige interesser.

Trods enighed i byrådet fik det Claus Thaisen (S) til at blive "klima skidt tilpas", som han udtrykker det i et læserbrev 8. juni ("Vi skal tage vores del af klimaansvaret og ikke bare sende sorteper til andre kommuner eller næste generation", red.)

Her påpeger han, at vi er for restriktive i forhold til solceller, og han efterlyser et større ansvar for klimaet.

Annonce

Det er naturligvis altid bekymrende, når nogen får det dårligt, men jeg tror nu ikke, at Claus Thaisen er den eneste, der er blevet utilpas i forbindelse med de ønskede solcelle-planer.

Der er her tale om en sag, der får meget stor betydning for mange mennesker, og som vil præge vores kommune ganske meget.

Vi har et stort hensyn at tage til naboer, der frygter at bo tæt på disse meget store anlæg. Derfor har vi lagt os fast på en 200 meter afstandszone til naboer.

Vi har et meget vigtigt hensyn at tage til vores natur og smukke landskaber. Dette hensyn vægtes meget højt i retningslinjerne.

Vi har en meget vigtig grøn omstilling, som vi selvfølgelig skal tage hensyn til. Det står vist klart for os alle, at vi skal nedbringe CO2-udledningen, og solceller er et af elementerne, vi kan tage i brug.

Vi arbejder seriøst med den grønne omstilling i mange sammenhænge, også når det gælder solceller.

Vi har forsøgt at forene de mange hensyn i retningslinjerne, som er et godt udgangspunkt at arbejde ud fra. Hvert eneste projekt kræver en selvstændig vurdering og politisk stillingtagen, og der skal udarbejdes lokalplan med høringsperiode for hvert projekt.


Vi ved godt, at vi ikke kan gøre alle glade. Men vi skylder at arbejde seriøst med tingene, og vi har på ingen måde brug for populisme og let købte påstande i en sag som denne.

Lene Tingleff


Vi ved godt, at vi ikke kan gøre alle glade. Men vi skylder at arbejde seriøst med tingene, og vi har på ingen måde brug for populisme og let købte påstande i en sag som denne.

Derfor skal det ikke stå alene, når Claus Thaisen først stemmer ja til retningslinjerne og bagefter spørger, om vi er ved at samle et hold til "OL i rygcrawl". Det er lidt for nemt at sige i en svær sag uden lette løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce