Annonce
Ikast-Brande

Udvalgsformand: Hver møllehøjde sin neutralzone

- Enhver møllehøjde har sin egen neutralzone, da zonen defineres med udgangspunkt i møllens højde og inddrager alle de områder, hvor der ikke må stå møller, siger Henrik Engedahl (V), formand for teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune. Arkivfoto: Peter Hald
Annonce

Ikast/Brande: Avisen har forelagt formanden Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg, Henrik Engedahl (V), et par af naboernes kritikpunkter. Blandt andet anfører naboerne, at to af de tre møller, som hver bliver op til 167,5 meter høje, skal placeres i et område, der er udpeget til møller med en maksimal højde på 150 meter. Men sådan skal kortene over de såkaldte neutralzoner slet ikke opfattes, forklarer udvalgsformanden:

- Enhver møllehøjde har sin egen neutralzone, da zonen defineres med udgangspunkt i møllens højde og inddrager alle de områder, hvor der ikke må stå møller. Det kan være begrænsninger i forhold til natur, kultur, geografi, infrastruktur m.m. Dertil kommer byrådets anbefalinger om at holde en afstand til byer på 12 gange møllens højde.

- 12 gange møllens højde bliver længere og længere afstand, jo højere møllen bliver. Som bilag til byrådets beslutning om vores anbefalinger (det såkaldte vindmøllekodeks, red.) er der udarbejdet to kort, som illustrerer dette ved møller på eksempelvis 150 meters og 200 meters højde. Der er ikke lavet en illustration af neutralzoner ved den aktuelle højde på 167,5 meter. Gjorde man dette, ville møllerne stå i neutralzonen for møller på 167,5 meter, forklarer Henrik Engedahl.

Annonce

Tages med i overvejelserne

På spørgsmålet om, hvordan han forholder sig til det byrådsflertal, der ifølge Vejle Amts Folkeblad 17. februar tegner sig i nabokommunen mod opstilling af de tre vindmøller tæt på kommunegrænsen, oplyser Henrik Engedahl, at han endnu ikke har set noget på skrift fra Vejle Kommune, men at han vil studere alle høringssvar og tage dem med i sine overvejelser, før der skal træffes beslutninger - også det der måtte komme fra Vejle Kommunes byråd.

- Det er jeg sikker på, at hele byrådet vil, pointerer udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Butikkerne i Horsens om genåbning: Vi har aldrig været mere klar...

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Sport For abonnenter

Fredag mødes AC og VB igen: Hvem har mest på spil? Få svaret her

Annonce