Annonce
Horsens

Udvalgsformand genopstiller ikke til byrådet: Men jeg er slet ikke færdig med politik

Jakob Bille (LA) genopstiller ikke, når der til november næste år er valg til byrådet. Han kan ikke kombinere det politiske med sit civile job længere. - Men det er forhåbentlig ikke et farvel til kommunalpolitik, siger han. Foto: Morten Pape
Liberal Alliance i Horsens skal finde en ny spidskandidat. Partiets byrådsmedlem Jakob Bille, der er formand for kultur- og civilsamfundsudvalget, genopstiller ikke.
Annonce

Horsens: Jakob Bille, som de seneste knap tre år har været Liberal Alliances mand i byrådet i Horsens, genopstiller ikke, når der næste år skal være kommunalvalg.

Det meddelte han torsdag aften bestyrelsen i Liberal Alliance Horsens, der altså nu skal finde en ny spidskandidat.

Jakob Bille understreger, at det slet ikke er fordi, han er træt af politik, at han nu melder ud, at han ikke stiller op.

- Tværtimod. Jeg synes, vi er inde i en fantastisk spændende periode i byrådet, hvor jeg også synes, vi får mange ting igennem. Jeg elsker byrådsarbejdet - og jeg er meget glad for at være med.


Vi havde da alle sammen planlagt efter, at det her bare skulle have kørt videre. Men der var heldigvis fuld forståelse, da jeg forklarede, hvorfor jeg havde taget beslutningen. Liberal Alliance har jo også kun interesse i at have et byrådsmedlem, der kan være der 100 pct.

Jakob Bille, byrådsmedlem Liberal Alliance


Årsagen til, at Jakob Bille, der i denne periode har været formand for kultur- og civilsamfundsudvalget, er færdig i kommunalpolitik for nu, skal findes i hans civile job.

Han arbejder som dommerchef i DBU Jylland, hvor man igennem længere tid har arbejdet på en ny strategi på fodbolddommerområdet.

Det betyder, at området skal tilføres flere ressourcer for at kunne arbejde bedre med at rekruttere fodbolddommere. En opgave, der hidtil har været udfordrende.

- Og jeg mener, at den nye strategi, vi nu har fået penge til, kræver, at chefen - og det er jo så mig - går på fuld tid i DBU Jylland. Jeg har været på 25 timer i den tid, jeg har siddet i byrådet for at få tid til begge dele. Men det er ikke muligt længere. Den nye strategi kræver fuldt fokus, hvis det skal gøres ordentligt, og det samme gør byrådsarbejdet, så selvom det har været en svær beslutning, var den alligevel nødvendig. Det har fyldt meget for mig - men det kan ikke være anderledes, siger Jakob Bille, der ved det seneste byrådsvalg snuppede posten som byrådsmedlem foran det daværende byrådsmedlem Dan Ingemann Jensen med i alt 777 personlige stemmer.

Annonce

Berørt af beslutningen

Han fortæller, at han er berørt af beslutningen, som også kom bag på resten af bestyrelsen i Liberal Alliance.

- Vi havde da alle sammen planlagt efter, at det her bare skulle have kørt videre. Men der var heldigvis fuld forståelse, da jeg forklarede, hvorfor jeg havde taget beslutningen. Liberal Alliance har jo også kun interesse i at have et byrådsmedlem, der kan være der 100 pct., siger Jakob Bille, der også fortæller, at han offentliggør sin beslutning nu for at give lokalforeningen mulighed for i god tid at finde en ny spidskandidat.

- Det ville ikke være fair at trække beslutningen ud. Jeg siger det nu i respekt for processen med at finde en ny kandidat, og jeg er sikker på, at det nok skal lykkes partiet at finde en. Der står flere klar i kulissen, siger Jakob Bille, der understreger, at han forbliver aktiv i Liberal Alliance, også når han træder ud af byrådet.

- Jeg har været aktiv i Liberal Alliance Horsens i mere end 10 år, og det er jeg helt indstillet på at blive ved med. Jeg håber heller ikke, at det her er et endeligt farvel til kommunalpolitik fra min side. Jeg kan sagtens se mig selv stille op igen senere, og jeg håber, det bliver muligt, siger han.

Annonce

Holder gejsten oppe

Han siger, at han nu glæder sig til det sidste års tid i byrådet, hvor han lover, at han stadig vil arbejde hårdt i byrådet.

- Jeg har ingen bekymringer om, hvorvidt jeg kan holde gejsten. Jeg vil gerne sætte et positivt aftryk på kommunalpolitikken, og jeg har tænkt mig at udnytte den sidste periode på det groveste, hvad det angår, siger Jakob Bille, der går på fuld tid på sit civile arbejde 1. januar.

Der er kommunalvalg i november 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce