Annonce
Ikast-Brande

Udvalg skal se på gadelys – igen

Det kan være kompliceret at udskifte gadelamper, har Ikast-Brande Kommune erfaret. Arkivfoto
Ikke helt let at skaffe nye gadelamper til Storegade i Brande.

Brande: Når Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg mødes igen på tirsdag, skal udvalget endnu engang se på gadebelysningen i Brande.

Udvalget besluttede allerede sidste år at sende udskiftningen af gadelamperne på Storegade i udbud. Der blev imidlertid kun afsat penge til at udskifte armaturer og indmad, men ikke selve masterne. Efterfølgende er kommunen i forbindelse med påkørsel af gademast blevet opmærksom på, at masten er udgået af produktion.

Hvis den nuværende Light Column-mast skal genbruges, vil kommunen være tvunget til at opkøbe et lager og i det omfang, det endnu er muligt, at afsøge markedet efter dyre rester og flytte rundt på den indsnævrende mængde af eksisterende Light Column-master. Dette vil både være en uhensigtsmæssig og samtidig en midlertidig løsning.

Teknisk Område anbefaler derfor, at masterne også udskiftes. En ny mast kunne f.eks. være antracitfarvet og have samme højde som de eksisterende master. På sigt vil dette mindske driftsudgifterne, da en brugt Light Column-mast koster cirka 29.000 kr., mens en almindelig galvaniseret, antracitfarvet mast koster 7.500 kr.

Det påpeges desuden, at de afsatte 670.000 kr. i forvejen ikke var nok til at udskifte alle gadelys på Storegade og Torvet, som tidligere var estimeret til 720.000 kr. Det samlede antal af udskiftninger forventes at blive lavere, hvis det også besluttes at udskifte masten. Det præcise antal for, hvor meget der kan udskiftes, afhænger af resultatet af licitationen.

For hele Storegade og Torvet vil det koste cirka 540.000 kr. for 72 stk. farvede master.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce