Annonce
Brædstrup

Udvalg siger ja til stort boligprojekt med 77 lejligheder: Regner med byggestart i januar

Det er Ginnerup Arkitekterne, som har tegnet det, som bliver til en helt ny bydel i Brædstrup. Der bliver plads til i alt 77 lejligheder på det 14.000 kvm. store område på Søndergade 27, hvor energiselskabet Energi Midt tidligere havde hovedkontor. Illustration: Peja Ejendomme
Plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune har godkendt et nyt lokalplansforslag, der åbner op for byggeri af 77 lejligheder midt i Brædstrup. Efter planen skal de første 30 boliger står klar til indflytning i 2020.

Brædstrup: Der var bred enighed i plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune, da udvalgspolitikerne forleden skulle tage stilling til et nyt lokalplansforslag med 77 lejligheder på den tidligere Energi Midt grund på Søndergade i Brædstrup.

- Vi var alle enige om, at det her er et rigtig godt projekt, og ikke mindst er det et rigtig godt projekt for Brædstrup. Det er også et projekt med et dejlig højt ambitionsniveau i forhold til både arkitektur, parkering i en p-kælder, grønne områder og et fælleshus. Der er kun kommet tre høringssvar i høringsfasen, hvilket er meget lidt i den sammenhæng. Det, synes jeg, vidner om, at mange borgere i Brædstrup ser det her som et spændende byggeri, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Annonce

Vi får efterspørgsel på lejlighederne hver dag, og med de mange henvendelser på boligerne er jeg ret fortrøstningsfuld omkring, at vi nok skal få det hele lejet ud.

Peter Pørtner Voldby, direktør Peja Ejendomme

Bygges op til 15 meter

De tre høringssvar har hovedsageligt handlet om bygningshøjder, befæstelsesgrad, beplantning og terrænregulering. De nye boliger opføres i to og tre etager, hvor den maksimale byggehøjde bliver på 15 meter.

- 15 meter i højden kan godt virke af meget, når det kun drejer sig om tre etager. Det skyldes, at der laves saddeltag og en parkeringskælder; så hæver man fladen og dermed bygningshøjden. Vi synes dog, at det er et så stort plus, at der ikke er overfladeparkering. Det skaber nogle gode uderum og plads til fælleshus, så det overskygger langt det, at man må bygge lidt højere, siger Martin Ravn.

Udvalgsformanden forventer, at lokalplanforslaget bliver vedtaget til byrådsmødet den 25. november.

Indflytning til næste år

Det er Peja Ejendomme, som står for at opføre de nye boliger, og her er direktør Peter Pørtner Voldby klar til at rykke hurtigt, når byrådet har givet projektet den endelige godkendelse.

Boligprojektet kræver, at de nuværende bygninger på Søndergade 27 rives ned, og det kan komme til at gå hurtigt ifølge direktøren.

- Vi vil her i november holde en auktion over alle de løsøre, der er tilbage i bygningen. Det drejer sig om alt fra møbler og døre til vinduer, og hvad man ellers kan finde på at tage ud. Vi regner derfor med, at vi kan gå i gang med nedrivningen i midten af december og med byggestart i januar. Vi har aftalt, at de første 30 boliger står klar til indflytning i 2020. Alle 77 boliger, forventer vi, står helt færdige om to år, siger Peter Pørtner Voldby.

Peja Ejendomme med direktør Peter Pørtner i spidsen præsenterede allerede sidste år planerne om det nye boligområde i den tidligere Energi Midt bygning. Her mødte omkring 70 deltagere op for at høre om byggeplanerne. Arkivfoto: Morten Pape

Stor efterspørgsel

De første 30 lejligheder kommer til at indeholde et bofællesskab, som både er for seniorer, singler og børnefamilier. Her er der allerede stor interesse fra interesserede lejere i at blive en del af bofællesskabet.

- Vi har fået rigtig mange tilkendegivelser omkring det, så vi har en tro på, at to ud af tre lejligheder er udlejet på forhånd, men der er selvfølgelig ikke noget endeligt, før der er en lejeaftale. Vi får efterspørgsel på lejlighederne hver dag, og med de mange henvendelser på boligerne er jeg ret fortrøstningsfuld omkring, at vi nok skal få det hele lejet ud, siger Peter Pørtner Voldby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Så kom festivalen i gang: Peter Sommer leverede sommerstemning - og fik dyt til tak

Annonce