Annonce
Horsens

Udvalg sender lokalplan i høring: Det ændrer jo ingenting, siger nabo

Gitte Dyrby Tiedemann til venstre, Marianne Skovholm og Lars Raunsø med udsigt ud over den mark, hvor en del skal udlægges til erhverv i forlængelse af de nuværende erhvervsbygninger. Arkivfoto: Jens Amtoft
En ny version af en tidligere afvist lokalplan for Mølbjerg i Søvind er nu sendt i høring af Horsens Kommune. Nabo er stadig ikke tilfreds.
Annonce

Søvind: Plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune besluttede tirsdag at sende et nyt lokalplanforslag for erhverv og boliger på Mølbjerg i Søvind i høring.

Forslaget giver tilladelse til, at interiør-virksomheden Nordal kan udvide med to lagerhaller på en del af et areal mellem Toftumvej og Haldrupvej, mens der kan bygges boliger på den nordlige del af arealet.

Der er tale om et revideret forslag, da et tidligere lokalplanforslag for området blev afvist af udvalget for et år siden.

- Vi har i udvalget sagt ja til at sende den i høring i otte uger. I forhold til den tidligere plan er der sket en række ændringer. Man har rykket hallerne længere væk fra de eksisterende boliger. Man har taget to meter af højden på hallerne, og de er yderligere blevet sænket to meter, så i forhold til det oprindelige forslag er hallerne blevet sænket med i alt fire meter. Så må vi se, hvad der kommer af høringssvar, og så må vi forholde os til det, når vi kommer til august, siger formand for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V).

Da et lokalplanforslag for området sidste år blev sendt i høring, kom det dengang bag på områdets naboer, at der skulle bygges lagerhaller i et område, der grænser op til beboelsen.

Efter en række indsigelser blev planen dengang afvist bl.a. med den begrundelse, at hallerne var for store og for høje i forhold til den nærliggende bebyggelse.

Jeg er overhovedet ikke tilfreds med det nye lokalplanforslag.

Lars Raunsø, nabo

Annonce

Ikke imponeret

Med den nye plan er hallernes højde blevet reduceret, men det er naboen Lars Raunsø ikke imponeret over.

- Jeg er overhovedet ikke tilfreds med det nye lokalplanforslag. Det bliver taget lidt af højden på bygningerne, og så er de flyttet fem meter. Det er jo stort set det samme projekt som før. Vi har ellers forsøgt at anvise, at hvis man ville, kunne man placere fire haller ud mod Haldrupvej vest for Nordals eksisterende bygninger uden at ødelægge noget lavbundsareal, siger Lars Raunsø.

Løsningen med at bygge i det nævnte område er blevet afvist af forvaltningen, da området er delvist udpeget som lavbundsareal, og der er desuden en nedgravet kloak og et rørlagt vandløb i det nævnte område.

Nu skal Lars Raunsø lige sunde sig og finde ud af, hvad han og de øvrige naboer skal gøre.

- Vi havde jo håbet, at de havde afvist planen, siger Lars Raunsø.

Ud over at ændre på hallernes højde er afstanden mellem de ønskede lagerbygninger og de eksisterende boliger blevet øget med fem meter, så afstanden mod øst skal være minimum 20 meter.

Dertil kommer, at områdets grønne fællesareal er blevet udvidet.

Skitse over forslaget i lokalplanen. De mørkegrå felter er nuværende bygninger, og de lysegrå er de påtænkte lagerbygninger. Øverst ses det område, der er udlagt til boliger og til regnvendsbassin. Kortmateriale: Horsens Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce