Annonce
Horsens

Udvalg lytter til protester: Dropper flere forslag til ændring af Husoddestien

Husoddestien får ikke fast belægning, men lav pullertbelysning på hele strækningen. Det er kommunens plan- og miljøudvalg kommet frem til tirsdag. Arkivfoto: Morten Pape

Husoddestien får ikke fast belægning, og der kommer pullertbelysning på hele strækningen. Forvaltningen skal nu arbejde videre med en række spørgsmål fra plan- og miljøudvalget. Udvalgsformand kalder beslutningen for den bedst mulige løsning.

Horsens: Husoddestien får ikke en fast belægning, men stien opgraderes med lav pullertbelysning.

Det besluttede Horsens Kommunes plan- og miljøudvalg på et udvalgsmøde tirsdag, hvor Husoddestiens fremtid var på dagsordenen.

På mødet skulle udvalget tage stilling til, hvordan Husoddestien skal opgraderes, og forvaltningen havde på forhånd indstillet, at stien blandt andet skulle opgraderes med fast belægning og en blanding mellem lav og høj belysning.

Men sådan blev det altså ikke.

Stien bibeholder sin nuværende belægning, men der lægges yderligere punkterfri stenmel på stien, og der laves dræn de steder, hvor der i dag er problemer med vand. Stien skal være omkring to meter bred, selvom der blev lagt op til en bredde på 2,5-3 meter.

Stien får samtidig belysning, der skal komme fra de lave pullerter, som kommer til at stå på hele strækningen. Der kommer samtidig en eller to træbrygger (en gangbro ud i vandet) og nye bænke.

Udvalget ønsker også, at broen, der går over Sundet, skal gøres bredere, så der er plads til både cyklister og gående.

Annonce

De mennesker, der hylede op og sagde, at det var afgjort på forhånd. Det her er et passende svar til dem. Vi lytter og inddrager borgerne. Det er vores bedste bud på at få enderne til at mødes.

Martin Ravn (V), formand plan- og miljøudvalget

Husoddestien


  • Kommunen har som erklæret mål at få flere borgere op på cyklen, og det kræver bedre cykelstier og generelle forhold for cyklisterne, mener byrådet.
  • Ifølge tal fra kommunen bruger horsensianerne bilen på mere end hver anden af deres daglige ture på under seks kilometer. Kun 15 procent bruger cykel på samme distance.
  • Husoddestien har gennem en længere periode skabt debat blandt borgere i Stensballe. Der er dem, der taler imod ny belægning og belysning, for at beskytte det rekreative område, og dem, der taler for, så det bliver lettere at komme rundt i kommunen på cykel.
  • Husoddestien er oprindelig en del af den jernbanelinje, der forbandt Horsens med Odder. Netop stiens historie havde kommunens arkitekter fokus på i deres oplæg på borgermødet i december.
  • Pris for projektet: 1,5 millioner kroner.

Kilde: Horsens Kommune.

Forvaltningen arbejder videre

Plan- og miljøudvalget har nu sendt en række spørgsmål tilbage til forvaltningen, der skal tage stilling til, hvad der vil kunne lade sig gøre - også inden for budgettet på 1,5 millioner kroner.

Det drejer sig om afstanden mellem pullerterne, og om det er muligt at få pullerter, der kan lyse et større område op end normalt. Det vil nemlig være en stor post i budgettet, hvis pullerterne skal stå med 12 meters afstand, som det vil kræve, hvis de skal lyse stien tilstrækkeligt op. Det vil nemlig beløbe sig til 900.000 kroner, fortæller Martin Ravn (V).

En løsning, hvor belysningen dæmpes eller endda helt slukkes om natten, skal forvaltningen også arbejde videre med. Det kunne være i tidsrummet fra kl. 2 til kl. 5.

Forvaltningen skal også forsøge at finde et bud på, hvor en eller to træbrygger helt nøjagtigt skal placeres. Det bliver dog omkring midten af strækningen. Derudover skal forvaltningen se, hvor en trappenedgang, der skal sikre yderligere nærhed til vandet, kan placeres. Den skal ikke udføres i beton, men i et materiale, der passer ind.

Udvalget har lyttet

Formand for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn (V), kalder det for den bedste løsning i forhold til at skabe bedre forhold for cyklister i kommunen, samtidig med at der tages hensyn til beboerne omkring stien.

Han mener, at udvalget har imødekommet de mange borgerhenvendelser, der har været, og han sætter en tyk streg under, at de borgere, der efter borgermødet i december proklamerede, at kommunen og udvalget allerede havde truffet en afgørelse i sagen, har taget fejl.

- De mennesker, der hylede op og sagde, at det var afgjort på forhånd. Det her er et passende svar til dem. Vi lytter og inddrager borgerne. Det er vores bedste bud på at få enderne til at mødes, siger Martin Ravn (V).

Han fortæller videre, at plan- og miljøudvalget har haft input fra borgermødet i december, fra sociale medier og fra Folkebladets dækning af sagen til overvejelse.

Efter forvaltningen er kommet med de konkrete forslag til stien, skal plan- og miljøudvalget godkende planen. Herefter skal planerne endeligt godkendes i byrådssalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FERIE I DANMARK

En anderledes sommer: Ferie i Danmark - få inspiration her

Annonce