Annonce
Horsens

Udvalg lukker selv hullet: Slut med flere besparelser på de svageste

Fremover skal man sikre, at plejehjem er så store, at de giver en mere rentabel drift. Det er allerede besluttet i kampen for at finde 13 millioner kroner på budgettet. Arkivfoto: Flemming Krogh
Udvalg for sundhed og velfærd finder de sidste 3,1 millioner kroner til at dække sparekrav ved at bruge ekstra midler.

Horsens: Der skal ikke findes flere besparelser på ældre, handicappede og borgere med sociale problemer i denne omgang.

Udvalget for sundhed og velfærd fik en bundet opgave tidligere på året: Find 13 millioner kroner på området, så der er styr på budgettet.

Det resulterede i en liste med forslag, og politikerne vedtog besparelser for 9,9 millioner kroner.

Det kostede blandt andet et kvarter af det såkaldte klippekort til ældre, så et klip næste år udløser en halv times ekstra hjælp mod tre kvarter i år. Familier med små børn vil få udskiftet et besøg af en sundhedsplejerske med et virtuelt besøg, og plejehjem skal sikres en størrelse, der giver en rentabel drift.

De sidste 3,1 millioner kroner ville udvalget på den anden side af vedtagelsen af næste års budget for at forholde sig til.

Og det var en god taktik.

Annonce

Fik ekstra penge

Ved budgetforliget blev der nemlig tilført penge til området.

- Vi tager foreløbig de 3,1 millioner kroner fra de ekstra penge, vi fik ved budgettet, forklarer Ellen T. Schmidt (S), formand for udvalget for sundhed og velfærd.

Således kan resten af de aktiviteter, der stod på listen med forslag til besparelser, se frem til at blive fredet. Det gælder for eksempel sammenlægninger af lokaler til væresteder og tilbud til hjemmeboende demente.

I hvert fald i denne omgang.

Årsagen til, at der skulle findes besparelser, er et større forbrug udløst af flere opgaver til den kommunale sygepleje, flere udgifter på familieområdet samt det specialiserede område for børn og voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrud i Hovedgård apotek

Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce